Explicaţia unui consilier local care a votat împotriva unui proiect de hotărâre: „Aşa a zis domnul Liviu! “

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionela Mazureac, la depunerea jurământului FOTO Adevărul
Ionela Mazureac, la depunerea jurământului FOTO Adevărul

„De când sunt eu în administraţie, şi sunt la al treilea mandat de consilier municipal şi am mai fost trei mandate consilier judeţean, nu am mai auzit aşa ceva“, a spus astăzi, în şedinţa ordinară a Consiliului Local, consilierul Cantemir Gafar (PDL).

În cadrul şedinţei ordinare de astăzi, atunci când a venit vorba despre un proiect de hotărâre referitor la aprobarea contului de execuţie pe primul trimestru, şeful comisiei sesizate, Cantemir Gafar, a spus în plen că proiectul de hotărâre are aviz favorabil, cu un vot „împotrivă“. Nu şi-a putut asuma, în calitate de şef al comisiei, explicaţia ofertă de consilierul care a votat împotrivă, astfel că a dat cuvântul persoanei care şi-a exprimat, astfel, votul: Ionela Mazureac (PP-DD).

Domnia sa a declarat că a votat „împotrivă“ pentru că „aşa a zis domnul Liviu“ (n.n. - este vorba despre deputatul de Tulcea Liviu Codârlă, preşedintele PP-DD Tulcea).

Mai mult, consilierul local Ionela Mazureac  l-a întrebat pe Cantemir Gafar de ce nu i-a cerut niciodată explicaţii atunci când a votat pentru avize favorabile. Răspunsul a venit rapid: procedura spune că se argumeantează voturile „împotrivă“ şi „abţinerile“, nu voturile „pentru“.

„Aici nu facem politică, nu domnul Liviu trebuie să ne spună ce avem de făcut, aici sunt consilieri, aleşi de populaţia municicipiului“, a spus primarul Constantin Hogea.

Proiectul de hotărâre a trecut, totuşi, cu 19 voturi „pentru“.

Mai citiţi şi:

UPDATE Şedinţă de Consiliu Local: consilierii PP-DD au votat împotriva colegilor de la PDL

Directorul PP-DD al Direcţiei de Patrimoniu pleacă din primăria Tulcea. Iată ce a scris Silviu Marinescu în cererea de demisie!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite