Elevii romi, încurajaţi să meargă la şcoală: „Trebuie să fie conştienţi de beneficiile oferite prin aceste măsuri afirmative“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Eu îţi dau recomandarea“ este un proiect implementat de partida Romilor Pro-Europa Tulcea în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea. Campania se va desfăşura în  toate comunităţile de romi din Tulcea şi va avea două obiective: realizarea unei bănci de date cu elevii din anii terminali şi eliberarea unor recomandări care atestă faptul că aceştia sunt etnici romi.

Prin acest proiect vor fi identificaţi elevii de etnie romă din clasele a VII- a şi a VIII-a. Tinerii vor fi consiliaţi pentru admiterea în licee pe locurile speciale alocate lor.

De asemenea, vor fi eliberarea adeverinţe de apartenenţă la etnia romă, pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

„O altă activitate prevăzută în proiect este identificarea copiilor şi adulţilor de etnie romă care au depăşit vârsta legala de înscriere în sistemul de învăţământ în vederea recuperării şcolare a acestora prin intermediul programului A doua şansă“, spune Niculina Iosif, din cadrul Partidei Romilor.

În plus, se doreşte promovarea studierii limbii romani şi a istoriei şi traditiilor romilor.

La Tulcea, Niculina Iosif şi inspectorul pentru romi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, prof. Gabriel Stoica au vizitat 12 comunităţi şi şcoli, unde peste 80 de elevi au dorit să ocupe locurile rezervate lor în licee şi facultăţi.

„Pe data de 10 iulie 2013 va avea loc şedinţa publică de repartiţie a elevilor romi în licee, aşa cum a optat fiecare elev, conform fişei de admitere. Elevii trebuie să conştientizeze beneficiile măsurilor afirmative pentru romi în domeniul educaţiei“, mai spune Niculina Iosif.

Mai citiţi şi:

FOTO La 157 de ani de la abolirea sclaviei: de la „Dau fată de ţigan pentru o pereche de tingiri de aramă“ la teoriile de astăzi, că toţi romii sunt infractori

Elevi tulceni, la Olimpiada Naţională de Limba Romani

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite