Doi primari şi un viceprimar din judeţul Tulcea, declaraţi incompatibili de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a doi primari şi a unui viceprimar din judeţul Tulcea.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă în cazul lui Constantin Camburi, primarul comunei Beidaud.

„Începând cu anul 2012 deţine şi exercită simultan funcţia de primar şi calitatea de persoană fizică autorizată. De asemenea, în perioada 22 iunie – 05 septembrie 2017, a deţinut şi exercitat funcţia de primar simultan cu cea de director într-o societate comercială, respectiv cu calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aceleiaşi societăţi comerciale”, se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit Agenţiei de Integritate, primarul a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. c), d) şi g) din Legea nr. 161/2003.

Şi primar comunei Valea Nucarilor, Lenţa Maria, a fost declarat incompatibil deoarece în mandatul 2012 – 2016 a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de reprezentant al Primăriei în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Valea Nucarilor, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Trofim Aurora, viceprimar al comunei Crişan, a fost declarat incompatibil deoarece „începând cu anul 2012 a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Crişan (în perioada 20 decembrie 2013 – 13 octombrie 2014), funcţia contractuală de asistent medical generalist în cadrul unui cabinet medical individual (în perioada 28 iunie 2016– 29 noiembrie 2017), precum şi calitatea de titular întreprindere individuală (în perioada 2016 – 2017).

De asemenea, în perioada 19 decembrie 2014 – 29 iunie 2016 a exercitat simultan funcţia de consilier local şi pe cea de asistent medical comunitar în cadrul aparatului de specialitate al Primăriei comunei Crişan”, spun cei de la ANI.

Pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Ce au găsit arheologii pe şantierul noului pod peste Dunăre. „Noi nu stăm în calea progresului şi nu vom opri lucrările“

FOTO Insulă de pe lacul Sinoe, consolidată spre protecţia unei specii-simbol pentru Delta Dunării



 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite