Circulația bacurilor a fost oprită la Isaccea, după atacul cu drone de noaptea trecută VIDEO

0
Publicat:

Circulația prin Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea (Tulcea) este închis total, marți, 26 septembrie 2023, în urma atacurilor din noaptea trecută de pe partea ucraineană (PTF Orlovka).

Bacurile în Punctul Isaccea, oprite după atacul cu drone FOTO: Arhivă
Bacurile în Punctul Isaccea, oprite după atacul cu drone FOTO: Arhivă

Potrivit Gărzii de Coastă, traficul prin PTF Isaccea (Tulcea) este închis total din cauza atacurilor cu drone partea ucraineană. Astfel, traficul pe ieşire este redirecționat către Galaţi Rutier. La acest moment, poliţiştii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare.

Și reprezentanții Navrom au anunțat că momentan circulația bacurilor, care fac legătură dintre localitatea ucraineană Orlivka și localitatea românească Isaccea, este oprită. Potrivit transportatorului fluvial, deocamdată nu s-a luat o decizie privind reluarea circulației bacurilor. 

Traversarea Dunării prin punctul de trecerea frontierei Orlovka-Isaccea se realizează, în mod normal, non-stop, atât ziua, cât și noaptea, la interval de o oră și jumătate, cu două bacuri. Compania Navrom folosește un bac de mici dimensiuni pentru pasageri și unul mare, pentru transportul autocamioanelor cu cereale.

Atac cu drone aproape de un bac pe care se aflau români

Noi drone lansate într-un alt atac rus în Ucraina au căzut pe malul ucrainean al Dunării, marți, 26 septembrie 2023, vizavi de Isaccea. 

Activistul Petru Gabor a postat mai multe clipuri pe Facebook (precizăm că înregistrările conțin limbaj licențios). În imaginile postate de el se vede că drona a căzut foarte aproape de locul unde se află bărbatul.

„Dă-i, că mai vine una! Dă-i drumul, că mai vine o dronă! Nu auzi? Dă-i drumul! Vine! Auzi-o! Fugi!”, a strigat Petru Gabor, bărbatul care a filmat căderea dronei în apropiere, la vama din Orlovka (Ucraina), pe partea cealaltă a Dunării, în dreptul localității Isaccea din Tulcea.

Petru Gabor face voluntariat și are săptămânal drumuri cu ajutoare către zonele din Ucraina afectate de atacurile ruse.

Drona a căzut „la câteva zeci de metri de noi, 30-40, după cum se vede și în filmare. După ce a căzut prima, am reușit doar eu și cu un autobuz să urcăm pe bac. Apoi le-am spus că se aud mai multe și cumva au realizat ce le tot spuneam și au pornit, dar abia după ce a mai picat una”, a spus Petru Gabor, contactat de Libertatea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite