Campanie de promovare a votului legal FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii oferă fly-ere tulcenilor
Poliţiştii oferă fly-ere tulcenilor

Luni dimineaţă, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea au desfăşurat o acţiune de informare  în cadrul campaniei Ministerului Administraţiei şi Internelor „Votează legal!”.

Poliţiştii au înmânat participanţilor la trafic şi operatorilor de transport flyere cu mesajul campaniei şi prevederile Legii 3/2000, explicându-le că în cazul mitei electorale şi a votului multiplu legea prevede sancţiuni cu închisoarea.
Cetăţenilor li s-a adus la cunoştinţă că pot suna la Apelul de Urgenţă 112 pentru a sesiza orice încălcare a legislaţiei privind campania electorală.
Referitor la votul multiplu, cetăţenii au fost informaţi că acesta va fi depistat de Autoritatea Electorală Permanentă care, în 60 zile de la data referendumului, va verifica listele electorale (listele cu persoanele care şi-au exercitat dreptul de vot), iar dacă va constata că unii cetăţeni au votat de mai multe ori, va sesiza structura de poliţie competentă.
Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşoară, în perioada 15 – 29 iulie 2012, în contextul referendumului, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal, votului multiplu şi a mitei electorale, având ca slogan „Votează legal!”.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite