Braconaj la sturion. Un tulcean a fost prins cu peşte şi icre negre în valoare de 60.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele şi icrele negre valorează 60.000 lei. FOTO Garda de Coastă
Peştele şi icrele negre valorează 60.000 lei. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră tulceni au dat lovitura. Ultima lor pradă a fost un tulcean caruia i-a surîs un câştig imens. Bărbatul a fost prins cu trei exemplare de sturion şi 25 kilograme de icre negre.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă Constanţa spun că individul a fost prins de către poliţiştii de frontiera de la Isaccea în cadrul unei acţiuni împotriva braconajului piscicol. Oamenii legii au oprit o ambarcaţiune de tip lotca condusă de un bărbat de 46 ani. 

Bănuielile poliţiştilor de frontieră s-au dovedit a fi adevărate. Pescarul avea trei exemplare de sturion în barcă: un morun de 144 kilograme, o cegă de peste două kilograme şi o păstrugă mai mică. La toate acestea se adăugau peste 25 kilograme de icre de morun şi 600 grame de icre de cegă. 

Luat la întrebări, pescarul tulcean nu a putut să justifice marfa, aşa că totul a fost confiscat. Oamenii legii spun că pe piaţa neagră marfa valoreaza 60.000 lei. 

Individul este cercetat penal acum pentru deţinerea, transportul şi comercializarea sturionilor şi a produselor obţinute din aceştia. 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite