Contrabandă cu icre negre la Giurgiu. Un bărbat a fost prins în vamă cu „marfă“ de aproape 50.000 de euro ascunsă într-o roată de autoturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Icrele de sturion sunt foarte căutate pe piaţa neagră / FOTO Adevărul
Icrele de sturion sunt foarte căutate pe piaţa neagră / FOTO Adevărul

Inventivitatea nu cunoaşte limite atunci când vine vorba de ascunderea unor produse de contrabandă la trecerea vămii. Un bucureştean a încercat să scoată din ţară, prin vama Giurgiu, 46 de kilograme de icre de sturion ascunzându-le în roata de rezervă a autoturismului pe care-l conducea.

Contrabandistul se numeşte Viorel Bezusenco face parte dintr-o reţea de braconare a sturionilor.

Conform unui comunicat emis de Poliţia Română, acesta a fost prins la 2 noiembrie în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu după un control efectuat de Serviciul de Investigare a Fraudelor şi Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR.

Reţeaua din care face parte bărbatul mai cuprinde alte două persoane şi era specializată în braconarea icrelor de sturion şi valorificarea lor pe piaţa neagră din străinătate.

Icrele de sturion au fost găsite în 23 de cutii metalice ascunse în roata de rezervă a maşinii cu care Viorel Bezusenco se îndrepta spre Ruse (Bulgaria). Valoarea icrelor negre a fost stabilită la aproximativ 50.000 de euro.

Bărbatul, originar din municipiul Bucureşti, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru reţinerea, transportul, şi comercializarea sturionilor, produselor şi subproduselor de sturioni fără documente sau marcaje justificative şi evaziune fiscală.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au decis ca bărbatul să fie cercetat în libertate singura măsură luată deocamdată fiind interdicţia de a părăsi ţara.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite