BAC 2013 Cele mai bune licee din judeţul Tulcea: „Grigore Moisil“, „Spiru Haret“ şi „Gheorghe Munteanu Murgoci“ Măcin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceul Grigore Moisil, în continuare pe primul loc în topul liceelor din Tulcea FOTO Arhivă Adevărul
Liceul Grigore Moisil, în continuare pe primul loc în topul liceelor din Tulcea FOTO Arhivă Adevărul

Pe primul loc la procentul de promovare este, în continuare, Liceul Teoretic Grigore Moisil din Tulcea, unde promovabilitatea este de 97,5%, spune inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, prof. Dumitru Damian.

Dacă luăm în calcul promoţia curentă (2013), atunci Grigore Moisil este pe primul loc cu 97,5%, liceul Gheorghe Munteanu Murgogi din Măcin este pe locul al doilea, cu 89,22% promovabilitate, iar pe locul al treila este Colegiul Dobrogean Spiru Haret, unde procentul de promovare este de 88,89%.

Dacă luăm în calcul procentul total (cu elevii din promoţiile anterioare), atunci locul doi şi locul trei se schimbă. Moisil rămâne pe primul loc cu un procent de 97,5%, pe locul al doilea este Spiru Haret cu 89,23%, iar pe locul al treilea este Gheorghe Munteanu Murgoci, cu 81,58% procent de promovare a examenului din această sesiune.

Silvia Pârâu, director al liceului Grigore Moisil: „Se pare că simulările i-au trezit la realitate!“

„Sunt fericită că elevii noştri au obţinut şi anul acesta note mari la examenul de Bacalaureat, şi Grigore Moisil s-a clasat şi acum pe locul I în topul liceelor tulcene“, spune prof. Silvia Pârâu.

Copiii i-au spus că subiectele de la Matmatică li s-au părut uşoare şi de aici şi rezultatele bune.

„Se pare că cele două simulări i-a trezit la realitate şi în ultimele trei luni au învăţat foarte mult, răspunzând astfel aşteptărilor noastre”, a mai spus prof. Silvia Pârâu.

Petre Guţescu, directorul Colegiului Spiru Haret: „Avem rezultate bune spre foarte bune

Aceasta este părerea directorului Guţescu, profesorul de matematică de la Spiru Haret. Spune că rezultatele sunt „spre foarte bune“ şi că este mândru că şi în acest an notele maxime nu au întârziat să apară.

„Avem un absolvent cu media 10 la bacalaureat. Cristian Topriceanu este olimpic, şef de promoţie şi, cel mai important, a venit de la matematică – informatică, iar subiectele la matematică pentru cei cu această specializare nu au foarte chiar foarte uşoare. Avem, în total, opt elevi cu 10 la matematică, ceea ce ne face să fim mândri de liceul nostru“, spune prof. Petre Guţescu.

Olguţa Bîlea, directorul liceului Gheorghe Munteanu Murgoci: „Am avut rezultate excepţionale în acest an“

Profesor de chimie, Olguţa Bîlea (primul an ca director) spune că este foarte fericită în urma acestui examen. Au avut 103 elevi înscrişi, unul nu s-a prezentat şi unul a fost eliminat din examen după ce i-a sunat telefonul mobil. 91 de elevi au luat medii de trecere, iar din cei 10 care au picat, doi au note peste 5 dar nu au obţinut media 6. Şefa de promoţie, Cristina Rădulescu, a obţinut media zece la examenul de bacalaureat (a terminat liceul cu media 9,91).

„Avem peste zece elevi cu medii peste 9. Am avut două note de 10 la chimie, două la istorie, una la geografie“, spune, mândră, Olguţa Bîlea.

În acest an şcolar doi elevi de a XI-a şi trei de a XII-a de la liceul din Măcin au obţinut rezultate la olimpiadele naţionale la franceză, română, religie, biologie şi şah.

„Cătălin Popa, olimpic la biologie, a fost admis la Medicină în Cluj fără examen. Avem foarte mulţi elevi excepţionali“, mai spune directorul liceului Murgoci.

Mai citiţi şi:

BAC 2013 Peste jumătate din elevii tulceni au luat examenul maturităţii: „Nu ne aşteptam la note aşa de mari la Limba Română!“

BAC 2013 Lista ruşinii: în trei licee din Tulcea niciunul dintre absolvenţii din acest an nu a luat examenul

BAC 2013 Rezultate parţiale Tulcea: peste 1.000 de elevi aşteaptă notele. Rată de promovare de 57,85%

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite