BAC 2013 Peste jumătate din elevii tulceni au luat examenul maturităţii: „Nu ne aşteptam la note aşa de mari la Limba Română!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultatele s-au afişat luni FOTO Adevărul
Rezultatele s-au afişat luni FOTO Adevărul

Procent de promovare pe sesiunea de vară 2013: peste 57%. Procentul de promovare al elevilor din promoţia curentă: peste 64%. Rezultatele sunt uimitoare: creştere de peste 15 procente faţă de anul trecut.

Trebuie luat în calcul şi faptul că 25% din absolvenţi nu s-au înscris la examenul de bacalaureat de astăzi, spune inspectorul general Dumitru Damian. „Este posibil ca aceştia să fi ales să nu vină la sesiune de vară pentru a se pregăti mai bine şi pentru a susţine examenul în toamă, când procentul ar putea creşte“, a precizat prof. Dumitru Damian.

În total, 57,85% din elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în această sesiune au obţinut note de trecere. Dacă analizăm mediile obţinute de elevii din promoţia curentă, atunci procentul de promovare este de 64,98%, iar în cazul promoţiilor anterioare, procentul este de 28,5%.

Anul trecut, procentul de promovare a fost de 40% (după contestaţii a ajuns la 42,73%).

Cei nemulţumiţi de notele obţinute au depus contestaţii la centrele de examinare luni, 8 iulie, între orele 12.00 şi 16.00.

Surprinşi plăcut de mediile obţinute: „Mă aşteptam la mai puţin!“

Mulţumit de media obţinută la examenul de maturitate (8,25), Alexandru Ivanov a plecat fericit de la intrarea în Liceul Ion Creangă, acolo unde a susţinut examenul de bacalaureat.

„M-am aşteptat la o notă mai mică. Eu am crezut că la Română nu o să e convină ce am scris pentru că la simulare al luat nota 6,25 deşi scrisesem tot aşa că acum mă aşteptam la un 6 la Română. Mai departe vreau să dau la Medicină sau la UMC Constanţa, voi da la amândouă examen şi voi vedea la care intru. Acolo se dă examen la Chimie şi Biologie, la Biologie ştiu bine materia, iar la Chimie deocamdată nu m-am pregătit. Eu cred că au fost note mai bune anul acesta pentru că subiectele au fost ceva mai uşoare, la Matematică au fost subiecte mai uşoare faţă de anii trecuţi şi a fost o idee bună să fie subiecte diferenţiate pentru Real şi Uman“.

Costin Anghel vine de la profilul Matematică – Informatică şi a luat Bacalaureatul cu nota 7,03. „Sunt mulţumit şi sincer, mă aşteptam să iau note mai mici pentru că nu m-am pregătit prea mult pentru acest examen. Anul acesta, faţă de anul trecut, subiectele au fost mai uşoare, trebuia să fim atenţi şi puteai să obţii o notă de trecere. Mai departe vreau să merg la o facultate de Inginerie Navală“, spune absolventul.

„Nu ştiu cum se face că s-au luat note aşa de mari la română!“

De aceeaşi părere este şi Erdal Negip, care a obţinut 8,71 „Chiar mă aşteptam să iau note mai mici. Nu mă aşteptam să pic examenul, dar oricum mă aşteptam să am note mai mici. Acum mă gândesc să merg la facultate, la Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor la Ovidius. Se intră pe bază de dosar şi sper să intru la fără taxă. Nu ştiu cum se face că s-au luat note aşa de mari pentru că la Română nu prea eram pregătiţi la ce ne-a dat. Noi toţi ne aşteptam să pice un roman, o comedie, şi ne-a picat poezie şi nimeni nu se aştepta la asta. Dar se pare că am fost mai pregătiţi anul acesta faţă de anul trecut. Treba e bună!“, a spus tânărul absolvent.

Mai citiţi şi:

BAC 2013 Rezultate parţiale Tulcea: peste 1.000 de elevi aşteaptă notele. Rată de promovare de 57,85%

ADMITERE 2013 Zeci de elevi de nota 1: o absolventă care a terminat gimnaziul cu media 8,75 a obţinut 3,40 la Evaluarea Naţională

ADMITERE LICEU 2013 Poveştile celor mai buni elevi tulceni: Adelina Jelescu, absolventă a Colegiului Haret, se îndreaptă spre o carieră în politică

ADMITERE 2013 Poveştile celor mai buni elevi tulceni: Răzvan Pindic, elevul de excepţie al Liceului Teoretic Grigore Moisil

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Ierarhia pentru admiterea la liceu. Trei dintre cei mai buni zece elevi din Tulcea au învăţat în mediul rural

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite