BAC 2013 Lista ruşinii: în trei licee din Tulcea niciunul dintre absolvenţii din acest an nu a luat examenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Tulcea au existat, în această sesiune, trei licee la care nimeni nu a promovat bacul. Este vorba, însă, numai despre promoţia curentă (elevii care au absolvit în 2013). Într-o analiză generală (cu elevii din promoţiile anterioare), niciunul dintre cele trei licee nu trece de o promovabilitate de 10%.

Pe lista ruşinii se situează, într-o ordine aleatorie, liceul Ion Mincu din Tulcea (grupul şcolar), liceul Tehnologic din Măcin şi liceul din Topolog.

„Este vorba numai despre absolvenţii din promoţia curentă. Per total, există elevi şi de la aceste trei licee care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea de vară 2013“, a declarat astăzi prof. Dumitru Damian, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea.

Astfel, dintre cele trei licee Ion Mincu a avut cea mai mare promovabilitate, cu 9,3%, pe locul următor este Liceul Tehnologic cu 4,35%, iar pe ultimul loc în judeţul Tulcea este liceul de la Topolog, unde 3,33% dintre elevi au reuşit să obţină medii de trecere.

În total, 57,85% din elevii care au susţinut examenul de bacalaureat în această sesiune au obţinut note de trecere. Dacă analizăm mediile obţinute de elevii din promoţia curentă, atunci procentul de promovare este de 64,98%, iar în cazul promoţiilor anterioare, procentul este de 28,5%.

Anul trecut, procentul de promovare a fost de 40% (după contestaţii a ajuns la 42,73%).

Cei nemulţumiţi de notele obţinute au depus contestaţii la centrele de examinare luni, 8 iulie, între orele 12.00 şi 16.00.

Mai citiţi şi:

ADMITERE 2013 Zeci de elevi de nota 1: o absolventă care a terminat gimnaziul cu media 8,75 a obţinut 3,40 la Evaluarea Naţională

BAC 2013 Peste jumătate din elevii tulceni au luat examenul maturităţii: „Nu ne aşteptam la note aşa de mari la Limba Română!“

BAC 2013 Rezultate parţiale Tulcea: peste 1.000 de elevi aşteaptă notele. Rată de promovare de 57,85%

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite