Atenţie, tulceni! Sunteţi verificaţi dacă purtaţi centura de siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste zile, poliţiştii rutieri din Tulcea desfăşoară o amplă acţiune de verificare a centurii de siguranţă, care este obligatorie.

În perioada 10-16.03.2014, în conformitate cu Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa se va desfăşura campania preventivă „SEATBELT” pentru folosirea centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie omologate de către conducătorii auto şi pasagerii aflaţi în autovehicul, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Tulcea.

Poliţia Rutieră Tulcea va acţiona pe raza judeţului Tulcea pentru verificarea folosirii de către conducătorii auto şi pasagerii din auto a centurii de siguranţă.

În cazul în care nu purtaţi centura de siguranţă, primiţi două puncte de penalizare şi amendă în valoare de 160 lei. Dacă o achitaţi în 48 de ore, plătiţi doar jumătate din cuantumul amenzii.

Purtarea centurii de siguranţă este obligatorie în toate autovehiculele, în UE, începând din anul 2006.
Neutilizarea centurii de siguranţă este cea de-a doua cauză de deces în accidentele rutiere, după viteza excesivă şi condusul în stare de ebrietate.

Potrivit unui studiu, purtarea centurii de siguranţă ar putea salva anual mii de vieţi din Uniunea Europeană.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite