Atenţie, absolvenţi! Ce trebuie să faceţi pentru a obţine indemnizaţia de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În septembrie va fi organizată o bursă a locurilor de muncă FOTO Arhivă Adevărul
În septembrie va fi organizată o bursă a locurilor de muncă FOTO Arhivă Adevărul

Data absolvirii formei de învăţământ este foarte  importantă, spune Cristian Denuşi, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Tulcea.

Absolvenţii pot obţine indemnizaţie de şomaj dacă în termen de 60 de zile de la absolvire  s-au înregistrat la AJOFM Tulcea sau la un furnizor de servicii specializate, acreditat.

Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi se acordă la cerere, pe o perioadă de 6 luni. Este o sumă fixă care se acordă lunar.

Banii se vor da de la data expirării perioadei de 60 de zile de la absolvire, în care nu au reuşit să-şi găsească un loc de muncă sau de la data absolvirii şcolilor speciale pentru persoane cu handicap.

„Data absolvirii este data de 1 a lunii următoare celei înscrise pe diplomă sau, după caz, pe certificatul de studii eliberat de către instituţia de învăţământ, dacă în cuprinsul acestora nu se specific în mod expres o anumită dată de absolvire“, a explicat Cristian Denuşi.

Indemnizaţia poate fi solicitată în cel mult 12 luni de la data absolvirii. Se acordă o singură dată, pentru fiecare formă de învăţământ absolvită, iar cuantumul este de 250 lei, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, respectiv 500 lei.

Până la data de 30 iunie 2013, la AJOFM Tulcea s-au înregistrat 125 absolvenţi, dintre care 86 provin din învăţământul liceal şi post-liceal, 29 din învăţământul universitar, iar 10  persoane din învăţământul gimnazial, profesional, arte şi meserii.

În luna septembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza şi o bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţii din acest an.

Mai citiţi şi:

TULCEA Liceele corigenţilor: absolvenţii de gimnaziu intră cu media 4, iar după patru ani nimeni nu ia bacalaureatul

BAC 2013 Lista ruşinii: în trei licee din Tulcea niciunul dintre absolvenţii din acest an nu a luat examenul

BAC 2013 Elevi de nota 1: peste 140 de absolvenţi tulceni au obţinute note între 1 şi 2 la probele din această vară

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite