75 de ani de la înfiinţarea Batalionului de Infanterie Marină, prima unitate de acest fel din Armata Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La data de 1 aprilie 1940, prin Înaltul Decret Regal nr. 635 a fost constituit Batalionul de Infanterie Marină - prima unitate de acest fel din Armata Română.

Mai târziu, la 1 mai 1941, Batalionul de Infanterie Marină (BIM) s-a transformat în Regiment de Infanterie Marină, având comandamentul la Brăila, iar la 29 noiembrie 1971 este înfiinţat Batalionul 307 Infanterie Marină, în subordinea Comandamentului Marinei Militare.

Prima garnizoană de dislocare a Batalionului 307 Infanterie Marină a fost în localitatea, 2 Mai, judeţul Constanţa.

Cu un efectiv de 48 de ofiţeri, 55 subofiţeri şi 2250 gradaţi şi soldaţi, BIM avea atât misiuni de observare, supraveghere, apărare la litoral precum şi misiuni specifice acestui gen de armă-debarcarea sau apărarea porturilor, prin companiile de debarcare.  

„Este un motiv de mândrie pentru noi, cei din Consiliul Judeţean Tulcea, să avem în judeţ adevăraţi profesionişti ai acestei arme, oameni care au ridicat ştacheta la cel mai înalt nivel şi care au demonstrat, de-a lungul anilor, că România are o armată puternică şi extrem de bine pregătită“, a transmis preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite