VOCEA VESTULUI Îngerii ucişi în spitale şi ipocriţii de la televizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

La Oradea, o fetiţă de cinci ani a plecat în lumea îngerilor după ce i s-a făcut rău de la o simplă prăjitură. Doctorii nu au avut habar ce a afectat copilul şi au plimbat fetiţa între spitale până a murit.

Distruşi, părinţii Patriciei acuză medicii de incompetenţă şi neglijenţă. În altă parte de ţară, la Slatina, alt copil, de nouă ani, a murit după ce a fost internat pentru o banală fractură. Părinţii denunţă devastaţi ceva ce ştim cu toţii. Dacă nu ai bani să dai şpagă în spital, eşti condamnat la moarte.

Cazul Patriciei nu este singular în Oradea. În martie, sute de tineri au protestat împotriva incompetenţei medicilor bihoreni după ce, Norbert Takacs, un adolescent de 17 ani, a murit în spitalul judeţean. 

E jale în spitale şi viitorul se prefigurează sumbru. La Timişoara, Universitarea de Medicină e un bazar de diplome. Celebra Carmen Bejan, studenta condamnată pentru crima de la medicină, s-a prostituat pentru a face rost de bani ca să plătească mita la examene. Câţi ca ea ajung să aibă viaţa noastră în mâini ? Foarte mulţi, pentru că cei care au învăţat ceva în facultate nu au cum să stea în sistemul românesc. Fug peste hotare, acolo unde medicul este bine plătit şi nu e obligat să trimită pacienţii la farmacia din faţa spitalului.

Acolo unde şefi din sistem sunt oameni competenţi, nu dinozauri comunişti care şi-au adus tot clanul să paraziteze spitalul. Dan Poenaru, Directorul Clinicii de Ortopedie din Timişoara, dădea lecţii de moralitate, recent, la TVR Timişoara. Pretindea să nu mai vadă medici acuzaţi în presă. Mă întreb dacă ar putea cere asta uitându-se în ochii părinţilor cărora le-au murit îngerii în spitale.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite