Acord cultural între Regiunea Limburg (Maastricht) şi Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maastricht este un oraş istoric la griniţa Olandei cu Belgia şi Germania
Maastricht este un oraş istoric la griniţa Olandei cu Belgia şi Germania

Oraşul Maastricht candidează la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2018 cu proiectul “Via Maastricht”, împreună cu euroregiunea Meuse-Rhine (Olanda, Belgia şi Germania)

Candidatura euroregională a Maastrichtului, bazată pe elemente multiculturalitate, cooperare tranfrontalieră şi eliminarea barierelor între naţiuni este cea mai apropiată de formula de candidatură a Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Succesul acestui tip de candidatură poate influenţa felul în care Timişoara abordează încercarea de a deveni capitală culturală, dosarul urmând să fie predat în 2015.

“Timişoara, oferta sa culturală şi poziţionarea geografică similare au stârnit interesul reprezentanţilor Regiunii Limburg şi ai oraşului Maastricht, oraş candidat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2018 împreună cu Regiunea Meuse- Rhin. Şi-au arătat interesul de a colabora cu Primăria Timişoara, alături de alte trei oraşe din Europa, în domeniul cultural. Am primit o invitaţie de a merge să vedem cum se prezintă un oraş candidat, infrastructura culturală, proiectele culturale în desfăşurare şi pentru a identifica posibilităţi concrete de colaborare în domeniul culturii”, a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Scrisoarea de intenţia va fi semnată în data de 30 august de către reprezentanţii ai oraşelor partenere: Regiunea Limburg, Primăria Timişoara, Rijeka (Croaţia), Tampere (Finlanda) şi Sundsvall (Suedia).
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite