VIDEO Braconieri filmaţi, de camerele instalate în pădure, după ce au vânat ilegal un cerb carpatin superb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginile surprinse de camerele instalate în pădure de WWF FOTO captură Youtube
Imaginile surprinse de camerele instalate în pădure de WWF FOTO captură Youtube

Organizaţia ecologistă WWF România, filiala Reşiţa, a suprins, cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate în Munţii Ţarcu, imagini cu braconierii care au vânat un cerb superb. În imagini se poate vedea cum braconierii se întorc de la vânătoare cu rucsacii plini şi un superb trofeu de cerb.

Cazul de braconaj a fost surprins în cursul lunii septembrie cu ajutorul camerelor instalate de WWF în Situl Natura 2000 din Munţii Ţarcu, situat pe raza Ocolului Silvic Oţelu Roşu. În imagini se pot vedea două persoane care urcă în după-masa zilei de 11 septembrie în pădure, coborând trei ore mai târziu, cu rucsacii plini. A doua zi, în 12 septembrie, aceleaşi persoane se întorc din nou în pădure, de această dată purtând în spate şi un superb trofeu de cerb carpatin.

Reprezentanţii WWF au sesizat autorităţile competente care a confirmat inexistenţa autorizaţiei de vânătoare la cerb pe fondul cinegetic respectiv. Mai mult decât atât, s-a constatat că una dintre persoanele din imagini este un angajat al Ocolului Silvic Oţelu Roşu, care gestionează fondul de vânătoare.

Acest caz ne arată foarte clar că, din păcate, braconajul este un fenomen prezent în pădurile noastre. Braconajul este o crimă care afectează biodiversitatea şi comunităţile locale şi WWF va face tot posibilul  pentru ca astfel de fapte să fie pedepsite şi urmărite cu stricteţe de autorităţi. Dar ca să oprim braconajul este nevoie nu doar de autorităţi, ci şi de implicarea oamenilor, a comunităţilor locale, ca astfel de crime să nu rămână nedescoperite. Sperăm ca această speţă să fie un exemplu clar de luptă eficientă împotriva braconajului şi să inspire şi pe alţii să depună plângeri adresate autorităţilor competente, ori de câte ori se întâlnesc cu astfel de fapte grave, arată Magor Csibi, director WWF-România.

Imaginile surprinse în Munţii Ţarcu fac parte din proiectul „Sălbăticia din Carpaţi, bogăţie pentru oameni”, în cadrul căruia WWF România a montat mai multe camere de supraveghere în zona Parcurilor Naţionale Semenic-Cheile Caraşului, Cheile Nerei-Beuşniţa, Domogled-Valea Cernei, Retezat, Parcul Natural Porţile de Fier şi situl Natura 2000 Munţii Ţarcu. Potrivit WWF, Carpaţii de Sud-Vest reprezintă una dintre cele mai mari zone de sălbăticie din Europa şi una dintre cele mai bogate zone naturale din ţară, ce se întinde pe o suprafaţă de peste 300.000 de hectare. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite