Vicepreședintele Curții de Apel Timișoara forțează eliberarea. Recursul împotriva arestării se judecă azi, la Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul șpăgii de la Curtea de Apel Timișoara este departe de a se fi încheiat, deși a trecut doar o săptămână de la izbucnirea celui mai mare scandal de corupție din Banat. Judecătorul Cătălin Șerban, arestat săptămâna trecută, va cere astăzi eliberarea. 

Curtea de Apel Timișoara este măcinată de un scandal de corupție fără precedent. Judecătorii din Timișoara nu au fost niciodată „zgândăriți” de procurori, iar impresia generală era că aici toată lumea trăiește într-o armonie perfecta. Mitul a fost spulberat săptămâna trecută, când procurorii au capturat „peștele cel mare”. Vicepreședintele Curții de Apel a fost reținut și apoi arestat, fiind acuzat că a cerut 60.000 de euro pentru două sentințe favorabile în dosarul de privatizare al Moldomin Moldova-Nouă, un obiectiv strategic cu o valoare de aproximativ un miliard de euro. 

Vâlva creată în jurul acestui subiect este cu atât mai mare cu cât, în dosar se vorbește că banii ar fi trebuit să ajungă la alți trei magistrați de la Secția a II-a Civilă, fostă comercială. Cei trei judecători au fost chemați luni la audieri, dar până atunci se judecă recursul declarat de Cătălin Șerban împotriva deciziei de arestare. Ședința de judecată este programată astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite