Vestul conduce la şanse de angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajatorii bănăţeni anunţă cele mai mari perspective de angajare
Angajatorii bănăţeni anunţă cele mai mari perspective de angajare

Companiile bănăţene sunt singurele din România care dezgheaţă piaţa muncii şi preconizează angajări pentru primul trimestru din 2010.

Potrivit Studiului Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă, lansat ieri, companiile din Vest sunt cele mai optimiste din ţară. În Banat se înregistrează o previziune netă de angajare modestă, de doi la sută, dar mai mare cu 15 puncte procentuale faţă de ultimul trimestru din 2009. Domeniile în care se anunţă cele mai mari şanse de angajare sunt finanţele, serviciile imobiliare şi industria prelucrătoare. „Prudenţa domină previziunile angajatorilor şi în următorul trimestru", a declarat Camelia Stănculescu, General Manager al Manpower România.

Potrivit Studiului Manpower, 58% dintre angajatorii români nu prevăd nicio schimbare în forţa de muncă în timpul primului trimestru al anului 2010, 15% se aşteaptă să creasca volumul angajărilor şi 26% anticipează o scădere în activitatea de angajare. Studiul indică faptul că piaţa forţei de munca va rămâne stabilă în următoarele trei luni pentru cei deja angajaţi, dar prezintă puţine oportunităţi pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite