Maratonul vaccinării de la Timişoara. Peste 4.000 de oameni vaccinaţi cu Pfizer, până duminică dimineaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maratonul Vaccinării de la Timişoara se încheie luni dimineaţa FOTO Adevărul
Maratonul Vaccinării de la Timişoara se încheie luni dimineaţa FOTO Adevărul

Campania de vaccinare de la Timişoara, fără precedent în România, continuă până luni dimineaţa la ora 8.00. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică s-au vaccinat peste 300 de persoane, numărul total al celor care s-au vaccinat ajungând la peste 4.000.

Organizatorii Maratonului Vaccinării de la Timişoara s-au pregătit pentru a putea face în cele trei zile ale campaniei peste 10.000 de doze de vaccin Pfizer. Până Duminică dimineaţa s-au vaccinat peste 4.000 de persoane. Potrivit medicului Giorgiana Bobouţanu, coordonator al Centrului de Vaccinare de la CRAFT, acolo unde este organizat Maratonul Vaccinării, oamenii au început să se adune duminică dimineaţa pentru a se vaccina fără programare cu serul Pfizer/BionTech.

Medicul Giorgiana Bobouţanu a declarat că cele mai impresionante momente au fost acelea în care foşti pacienţi cu COVID, care au supravieţuit după ce au ajuns la ATI, au venit să se vaccineze. Un astfel de caz este al unei femei care a avut o afectare pulmonară de peste 90 la sută, dar a supravieţuit miraculos.

Reamintim, Timişoara este primul oraş din România în care se pot face vaccinări cu vaccinul Pfizer doar pe bază de buletin, fără programare. La Centrul Regional de Afaceri din Timişoara este organizat până duminică un maraton al vaccinării.

Astfel, oricine doreşte să se vaccineze cu Pfizer se poate prezenta, în acest weekend, la Centrul Regional de Afaceri, doar cu buletinul. Rapelul va fi organizat la Sala Olimpia, tot în sistem de maraton, peste 21 de zile.

La „Maratonul vaccinării” se pot vaccina persoanele care au vârsta de cel puţin 16 ani. Pentru tinerii sub 18 ani e nevoie de acordul scris al părinţilor. Pentru acordul părinţilor nu este un formular tip, putând să fie scris „de mână” cu titlul „Acord pentru vaccinare”. Pe acord trebuie să fie specificat numele părintelui, numărul şi seria cărţii de identitate şi faptul că este de acord cu vaccinarea fiului sau a fiicei.

Vă mai recomandăm:

Primul oraş din România în care vaccinarea anti-COVID se poate face în cabinetele medicilor de famile

Se deschide cel mai mare centru de vaccinare din Timişoara. 720 de persoane pe zi pot fi imunizate cu Pfizer-BioNTech

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite