UPDATE Scandal politic în Primăria Timişoara: Edilul Nicolae Robu ”vrea capul” unui viceprimar, care-i încalcă autoritatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumit de prestaţia, dar în primul rând de atitudinea unuia dintre viceprimarii săi, „veteranul” Traian Stoia, primarul Timişoarei a cerut partidului din care acesta face parte, PSD, să-i retragă sprijinul politic.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a răbufnit la adresa viceprimarului, spunând că acesta îşi depăşeşte atribuţiile. „Am vorbit şi cu Titu Bojin (n.r. preşedintele PSD Timiş), i-am cerut să-şi retragă sprijinul politic pentru Traian Stoia şi să nominalizeze alt viceprimar. Ajungi să lucrezi cu cineva care nu respectă nicio regulă, din punct de vedere al ierarhiilor. Timişoara are un primar, ales de 55.000 de timişoreni, şi nimeni nu-i poate ştirbi autoritatea. E o decizie definitivă, irevocabilă, din partea mea. Traian Stoia a făcut doar ce-a vrut. O fi Marius Cristescu şeful lui Stoia la firmă, dar în Primărie eu sunt şeful. Domnul Cristescu m-a sprijinit în campanie, dar cei care m-au sprijinit nu trebuie să-şi închipuie că le voi face favoruri. Să nu apară scenarii că sunt probleme în USL, pentru că nu e aşa, e vorba despre o persoană aici. De exemplu, un viceprimar are anumite atribuţii, nu are ce căuta la clădirile din zona şcolilor, a instituţiilor culturale sau sportive. Poate să sugereze, dar nu sunt în atribuţiile sale. Nu a înţeles că în primărie se lucrează în echipă, iar aici trebuie să respecte exigenţele pe care le am eu”, a spus Nicolae Robu.

Titu Bojin, şeful PSD Timiş, nu cedează în faţa presiunilor colegului de alianţă, spunând că nu-şi va retrage sprijinul politic pentru Traian Stoia. În acest caz, Nicolae Robu a declarat că-i va schimba atribuţiile viceprimarului „neascultător”.

„Să vedem dacă este o neînţelegere personală între domnul Robu şi domnul Stoia sau e o problemă între PSD şi PNL. Vom avea o discuţie în partid pe această temă, dar domnul Robu nu poate să ne ceară aşa ceva. Vom vedea ce se spune în Biroul Municipal, ce au de spus consilierii locali. Apoi vom avea o discuţie şi în Biroul Judeţean, iar în cele din urmă, în cadrul USL. Cel mai bine ar fi ca ei să-şi rezolve problemele acolo, în primărie. Ei le-au creat, ei să le rezolve. Eu cam ştiu despre ce probleme sunt acolo şi nu aş vrea să mă bag”, a declarat Titu Bojin, citat de debanat.ro.

Traian Stoia, aflat la al doilea mandat de consilier local, este un apropiat al fraţilor Emil şi Marius Cristescu, fiind manager al SC Timco SA, membră a Bega Goup, concern deţinut de cei doi milionari din topul Forbes România. 

Întrebat ce are de gând să facă, Traian Stoia a declarat: “E posibil ca domnul Robu să ceară celor de la PSD retragerea potilică pentru mine. Sunt vise. Eu nu pot lăsa o muncă de nouă luni. Primarul spune că nu îl interesează trecutul ci prezentul şi viitorul în Primărie. Însă sunt de recuperat 600 de milioane de euro din trecut. El habar nu are de lucrurile astea. Eu le-am luat ţiganilor acum două milioane de euro, urmează să se facă demersurile. Poate să îmi schimbe atribuţiile, eu nu am să tac dacă văd o hoţie. Ar însemna să fiu părtaş şi complice. Apoi, să îmi arate un singur lucru de care au beneficiat fraţii Cristescu de când sunt eu viceprimar. Ce a căpătat Marius Cristescu? Cu ce s-a amestecat? Cred că primarul a fost deranjat de rezultatele mele”, a declarat Traian Stoia.

Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Timişoara, îi ia apărarea lui Traian Stoia. 


“Mă surprinde declaraţia domnului primar, mai ales că în mod normal lucrurile astea trebuiau discutate iniţial în cadrul USL Timiş, să încercăm să le rezolvam. Nu am avut până acum niciun fel de semnal că ar fi probleme, nu ştiu ce probleme de răbufnire are domnul primar. Oricum, e o încălcare a modului de lucru normal în cadrul USL. Dezaprob total modul acesta de lucru, faptul că întâi se iese în presă şi după aceea se poartă discuţii. Cert este că până acum nu am auzit de nemulţumiri în ceea ce priveşte modul în care se lucrează la Primărie…Aşa pot să cer şi eu, să ies acum şi să zic, fără fundament, că nu mai vreau să fie Marian Vasile vicepreşedinte la CJT, fiindcă şi-aşa e mai mult plecat. Nu sunt de acord cu aşa ceva, cu modul ăsta de lucru. Eu nu ştiu ce l-a determinat pe domnul primar să facă declaraţiile astea. În mod cert noi nu avem până acum ce să-i reproşăm viceprimarului Stoia”, a declarat Grindeanu, citat de opiniatimisoarei.ro.

Citeşte şi:

Comunitatea Evreilor din Timişoara este consternată de atitudinea viceprimarului Traian Stoia

FOTO Colosului McDonald’s, amendă de la Primăria Timişoara. Au demontat şi construcţia ridicată fără autorizaţie

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite