UPDATE Premierul Grindeanu şi Liviu Dragnea, la Timişoara. Dragnea: „Nu am o armă acasă“. Grindeanu: „În locul Olguţei, aş fi vorbit în română“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea au susţinut o conferinţă de presă comună, la Timişoara FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea au susţinut o conferinţă de presă comună, la Timişoara FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Prim-ministrul Sorin Grindeanu şi ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh continuă vizitele de lucru în Vestul ţării. După vizita efectuată vineri în Caraş-Severin, Grindeanu şi Shhaideh au mers la Timişoara, unde au vizitat fabrica AEM. Astăzi, Sorin Grindeanu are programată, la Consiliul Judeţean Timiş, o întâlnire cu primarii din judeţ. Marele absent este primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

UPDATE, ORA 14.05 Întrebat dacă imaginea României în lume poate fi afectată de prestaţia Olguţei Vasilescu la ONU, premierul Sorin Grindeanu a declarat că apreciază „efortul Olguţei”, dar el ar fi vorbit în limba română. „Eu l-am auzit şi pe Emil Boc vorbind engleză. Nu se dau examene de limbi străine când ocupi funcţia de ministru, se iau în considerare competenţele pe care le ai pentru a ocupa acea funcţie. Eu apreciez efortul Olguţei de a vorbi şi engleză şi franceză două zile la rând. În locul ei aş fi vorbit în română, cu traducători pentru a fi totul foarte clar”, a declarat Grindeanu. 

UPDATE, ORA 13.55 Întrebat dacă deţine o armă acasă, Dragnea a declarat că regretă declaraţiile colegului său Cătălin Rădulescu. ”Nu am armă acasă şi chiar este importantă întrebarea. Nu ştiu ce aş face cu ea. Eu regret că colegul nostru a avut o asemenea atitudine şi regret că am cedat propunerii PSD Argeş de a semna candidatura lui pentru acest Parlament. Voi propune cel puţin suspendarea din PSD pe o perioadă determinată. Afirmaţiile acestui deputat sunt inacceptabile”, a declarat Liviu Dragnea.

UPDATE ORA 13.20: Premierul Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea, susţin o conferinţă de presă comună la Consiliul Judeţean Timiş, acolo unde cei doi s-au întâlnit cu primarii din Timiş. Răspunzând unei întrebări, Dragnea a vorbit despre proiectul eliminării TVA la publicitate. „Se face un artificiu care ar trebui să fie valabil în aşa fel încât TVA-ul să fie rambursat, urmând să se facă ulterior controlul pentru că durează foarte mult realizarea controlului şi nu pot beneficia de un drept. Aşteptăm o analiză finală”, a declarat Liviu Dragnea. 

Şeful guvernului se întâlneşte astăzi cu conducerea Consiliului Judeţean Timiş pentru prezentarea Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Timiş. Ulterior, prim-ministrul va avea o întâlnire cu primarii din judeţul Timiş, împreună cu viceprim-ministrul, Sevil Shhaideh. La final, premierul Sorin Grindeanu susţine şi o conferinţă de presă. Marele absent de la întâlnirea cu premierul este primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Acesta a plecat la Bucureşti pentru aniversarea de 100 de ani a seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus. Robu a declarat că va fi substituit de viceprimarul Dan Diaconu, de consilierul său personal, Cătălin Iapă, şi de un angajat al Direcţiei de Dezvoltare.

Vineri seara, premierul Sorin Grindeanu a vizitat fabrica AEM, companie pe care şeful Guvernului o consideră un model pentru economia românească. „Creşeterea economică de 5,2 la sută e un lucru pe care îl vom realiza, sunt convins”, a declarat premierul Sorin Grindeanu. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite