UPDATE Deratizare ucigaşă? Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit. Nouă copii şi opt adulţi, internaţi în spital

0
0

Tragedie într-un bloc de locuinţe. Un copil de nouă zile, unul de trei ani şi mama acestuia, în vârstă de 29 de ani, au murit, iar alţi patru copii din acelaşi bloc sunt la spital.

GALERIE FOTO

UPDATE:  Numărul persoanelor internate a ajuns la 17. Potrivit ISU Timiş, au fost internaţi în spital nouă copii şi opt adulţi. 

UPDATE:  Potrivit autorităţilor trei copii din blocul de pe strada Mioriţa din Timişoara sunt internaţi, fiind în afara oricărui pericol. De asemenea, trei adulţi, dintre care bărbatul ai cărui soţie şi copil au murit, este internat. Medicii sunt rezervaţi cu privire la evoluţia pacientului, având în vedere evoluţia în cazul soţiei sale şi al copilului. 

UPDATE: 54 de persoane au fost evacuate. Acestea nu prezintă simptome, dar au fost duse la spital preventiv. 

UPDATE: Surse apropiate anchetei au declarat că firma care a făcut deratizarea în blocul de pe strada Mioriţei a mai realizat recent deratizarea la două societăţi comerciale, urmând ca şi acestea să fie verificate. 

UPDATE: ISU transmite că în urma întrunirii Comiterului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis evacuarea tuturor celor 200 de apartamente. Redăm mai jos comunicatul ISU: 

În urma şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă s-au dispus următoarele măsuri:

-evacuarea/relocarea întregului imobil parter plus 4 etaje - 200 de apartamente;
-evaluarea medicală a tuturor persoanelor din imobil la cele 2 spitale din Timişoara;
-cazarea persoanelor in spatiile identificate la nivelul municipiului Timişoara;
-asigurarea apei potabile de către Consiliul Judeţean Timiş;
-centralizarea datelor referitoare la adresa Miorita 8, Timişoara din partea STS şi UpU pentru a identifica eventuale alte persoane afectate;
-executarea primei cercetări CBRN cu echipajele ISU Timiş şi ISU Bihor;
-executarea primei cercetări chimice la alte două locaţii identificate de IPJ Timiş;
- activarea grupei operative a ISU Timiş şi deplasarea punctului de comanda mobil;
-organizarea unei conferinţe de presă la ora 16:00, la locul desfăşurării evenimentului

UPDATE: Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Timiş s-a întrunit astăzi de îndată în urma celor trei decese înregistrate într-un bloc de pe strada Mioriţei din Timişoara. Potrivit şefei Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Cornelia Malac, de la faţa locului s-au luat probe de apă şi se verifică documentele firmei care a realizat dezinsecţia. „Echipa noastră este încă acolo. Au fost recoltate probe de apă şi se verifică modul în care a fost făcute dezinsecţia pentru că a fost făcută acolo o dezinsecţie”, a declarat şefa DSP Timiş.

UPDATE: Mai multe persoane au fost evacuate şi urcate într-un microbus al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş. UPDATE:  Locatarii din imobilul de pe strada Mioriţa susţin că blocul este unul de garsoniere, cu băi comune, iar din cauza unora dintre cei care locuiesc acolo, blocul este un adevărat focar de infecţie. Aceeaşi locatari au mai declarat că moartea celor trei persoane ar putea fi cauzată de substanţele cu care, la începutul săptămânii trecute, a fost făcută deratizarea şi dezinsecţia. 

Surse din rândul autorităţilor aflate la faţa locului susţin că având în vedere numărul persoanelor decedate şi al celor care au ajuns deja la spital, va fi verificată starea de sănătate a fiecărui locatar, iar acolo unde nu răspunde nimeni va fi spartă uşa pentru a se asigura că nu sunt victime. 

Ştirea iniţială 
 
Autorităţile din Timişoara sunt în alertă după moartea a doi copii şi mama unuia dintre ei. Tragedia a început sâmbătă când un copil de 9 zile şi unul de trei ani din două apartamente învecinate au ajuns la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu în stare gravă. În aceeaşi zi, cei doi copii au decedat. A doua zi, duminică, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara a ajuns şi mama băiatului de trei ani decedat sâmbătă. Femeia în vârstă de 29 de ani a plecat acasă pe picioarele ei, dar luni dimineaţa a intrat în stop cardio-respirator şi a murit.

image

Potrivit surselor „Adevărul”, alţi patru copii din acelaşi bloc sunt internaţi la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”. Citând surse medicale, tion.ro arată că toţi pacienţii au prezentat greţuri, vărsături şi cefalee. „Toate solicitările au fost cu simptomatologie digestivă, greţuri, vărsături, cefalee. Sâmbătă au ajuns doi copii la «Louis Ţurcanu», la intervale orare diferite. Au avut loc mai multe intervenţii ale ambulanţei, pentru opt persoane, pe strada Mioriţei, nr. 8”, a spus doctorul Florin Crişan, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timiş.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite