Universitatea Politehnica din Timişoara întinde o mână de ajutor refugiaţilor din Ucraina: 120 de locuri de cazare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Drăgan, rectorul UPT FOTO Facebook/Universitatea Politehnica Timişoara
Florin Drăgan, rectorul UPT FOTO Facebook/Universitatea Politehnica Timişoara

Rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, Florin Drăgan, a anunţat că, în această fază, instituţia pe care o conduce va pune la dispoziţia autorităţilor 120 locuri de cazare în căminele proprii.

Conducerea Universităţii Politehnica Timişoara (UPT) i-a contactat pe studenţii români din Ucraina pentru a vedea dacă ei sau familiile lor au nevoie de ajutor. Deocamdată nu sunt probleme. Dar sunt mulţi alţii care au. Rectorul UPT, Florin Drăgan, a anunţat că, în această fază, instituţia pe care o conduce va pune la dispoziţia autorităţilor 120 locuri de cazare în căminele proprii. 

„Sunt convins că situaţia din ultimele zile din ţara vecină vă este cunoscută. Generaţiile noastre au avut norocul să nu cunoască astfel de conflicte în Europa între două state mai mari decât România. Am mai avut situaţii de conflict în Balcani în urmă cu mai bine de 20 de ani, dar parcă nu am simţit tensiunea de acum. Chiar dacă avem convingerea că acest conflict va rămâne departe de noi geografic, este de datoria noastră să întindem o mână către cei care au nevoie de ajutor”, a declarat Florin Drăgan, rectorul UPT.

De asemenea, au fost demarate discuţii cu conducerea Spitalului Militar Timişoara şi se aşteaptă detalii cu privire la o campanie de donare de sânge în zilele următoare. 
 

Nu în ultimul rând, rectorul Politehnicii timişorene îi îndeamnă pe toţi cei care pot ajuta într-un fel refugiaţii ucrainieni prin diverse donaţii (materiale neperisabile, obiecte vestimentare pentru copii, femei, materiale de igienă şi/sau altele) să se adreseze centrelor de colectare a donaţiilor anunţate oficial, care le transportă zilnic spre punctele unde este nevoie de acestea. 

Vă mai recomandăm să citiţi:
 

Primar ucrainean, într-o convorbire cu Dominic Fritz: „Îi vom înfrânge cu inimile noastre fierbinţi”

Primul grup de refugiaţi din Ucraina care ajunge în Banat. Comuna în care au fost primiţi cu braţele deschise

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite