Primul grup de refugiaţi din Ucraina care ajunge în Banat. Comuna în care au fost primiţi cu braţele deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul grup de refugiaţi ucraineni a ajuns în Timiş Foto Daniel Dancea
Primul grup de refugiaţi ucraineni a ajuns în Timiş Foto Daniel Dancea

Un grup de 40 de refugiaţi din Ucraina a ajuns, sâmbătă, în localitatea Ştiuca, din judeţul Timiş, lângă municipiul Lugoj, unde trăieşte cea mai mare comunitate de ucraineni din Banaţ

Localnicii timişeni s-au organizat foarte bine să-i primească la ei acasă, mai sunt înscrişi pe liste şi alţi refugiaţi care au fugit din calea războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina, iar la acest moment se aşteaptă să mai vină şi alţii.

Majoritatea celor care au venit sâmbătă în judeţul Timiş spun că nu intenţionează să rămână în România, ci vor să meargă mai departe spre Europa, în Polonia, Germania, Italia sau Spania,

Acesta este primul grup de refugiaţi ucraineni veniţi în judeţul Timiş, prin intermediul Bisericii Impact din Timişoara, care are un reprezentant în Vama Siret şi care va trimite şi alte grupuri spre Timiş.

Mai multe explozii s-au produs sâmbătă dimineaţă în diverse zone ale capitalei ucrainene Kiev, după lupte grele în suburbii, pe măsură ce forţele ruseşti se apropie de oraş, conform CNN. Armata ucraineană anunţă că a respins un atac pe o stradă a capitalei.

Autorităţile ucrainene înfiinţează o linie verde numită „Întoarceţi-vă în viaţă din Ucraina”, pentru familiile militarilor ruşi, a declarat consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Geraşcenko, citat de Interfax.

„Prin intermediul acestei linii telefonice veţi putea afla dacă rudele dumneavoastră sunt încă în viaţă, dacă au fost luate prizoniere, dacă sunt rănite sau să decideţi când şi cum veţi putea ridica cadavrul rudei dvs. decedate sau captive, veţi putea lăsa un scurt mesaj soţului sau fiului dvs”, a scris Gerascenko pe canalul Telegram.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite