Un şofer de 97 de ani a lovit un alt pensionar pe „zebră” şi a fugit de la locul accidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii l-au depistat pe şofer în apropierea străzii pe care a avut loc accidentul FOTO Poliţia Română
Poliţiştii l-au depistat pe şofer în apropierea străzii pe care a avut loc accidentul FOTO Poliţia Română

Un bătrân de 97 de ani din Timişoara este cercetat pentru vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului după ce a lovit, pe trecerea de pietoni, un alt pensionar.

Un pensionar de 74 de ani din Timişoara a ajuns la spital după ce a fost lovit, pe trecerea de pietoni, de un şofer în vârstă de 97 de ani. Accidentul a avut loc pe strada Pestalozzi. Potrivit poliţiştilor, şoferul în vârstă de 97 de ani a fugit de la locul accidentului.

„Un bărbat în vârstă de 97 de ani a condus un autoturism pe strada Pestalozzi, iar la un moment dat a surprins şi accidentat un pieton în vârstă de 74 de ani. Ulterior, bărbatul în vârstă de 97 de ani a părăsit locul accidentului fiind depistat la scurt timp pe bulevardul Corneliu Coposu. În urma impactului a rezultat o victimă, respectiv bărbatul în vârstă de 74 de ani, fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a transmis Poliţia Timiş.

Planul lui Fritz pentru zero accidente cu pietoni

În urma unui accident în care un pieton a fost călcat de maşină pe zebră, primarul Dominic Fritz a anunţat un plan de ridicare a trecerilor de pietoni pentru reducerea numărului de accidente.

„Pe mine mă întristează astfel de ştiri, pentru că sunt conştient că astfel de accidente sunt simptome ale unei infrastructuri care nu este construită pentru a proteja sănătatea pietonilor, ci doar pentru a da libertate maşinilor şi cred că asta trebuie să se schimbe. Noi vom publica un program de acţiune pentru siguranţă în trafic pentru pietoni şi biciclişti. Avem această acţiune pentru ca până în 2030 să nu mai fie astfel de accidente. Noi vom investi în suprailuminarea trecerilor de pietoni, vom investi în ridicarea trecerilor de pietoni, adică a zebrelor, şi vom lucra şi cu Poliţia Rutieră să înceapă să facă filtre pentru a controla respectarea priorităţii pentru pietoni şi biciclişti de către şoferi”, a declarat Dominic Fritz. 

Vă recomandăm să mai citiţi şi:  Liliana Oneţ, prefectul de Timiş, externată din spital. Recuperarea va fi lungă după dubla fractură suferită la schi

Accident groaznic lângă Timişoara. Nu a mai rămas nimic din maşină după impactul cu un TIR

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite