Un fost procuror DNA, exclus din magitratură după un scandal de corupţie şi reîncadrat în sistem, a lăsat liber un tâlhar care a atacat cu cuţitul

0
0

Un taximetrist din Timişoara a fost tâlhărit la Peciu Nou (judeţul Timiş) de un tânăr de 18 ani, care l-a ameninţat pe bărbat cu un cuţit şi i-a luat maşina. La doar câteva ore de la incident, poliţiştii l-au prins pe tâlhar şi l-au reţinut pentru 24 de ore. Tânărul şi-a recunoscut fapta, spunându-le poliţiştilor că a vrut să facă rost de bani, iar procurorul de caz, un magistrat implicat într-un amplu scandal de corupţie, l-a lăsat liber.

Tâlharul, care nu avea permis, a făcut accident şi a fost prins. Conform Poliţiei, tânărul a sustras şi mai multe bunurile din maşină. Din cercetări a mai reieşit că, acesta a furat 300 de lei din portmoneul şoferului o tabletă din autoturism.

„În noaptea de 16 spre 17 mai a.c., în jurul orei 01.20, poliţiştii timişeni au fost sesizaţi de către un bărbat de 45 de ani, şofer de taxi, despre faptul că un tânăr, sub ameninţarea cu un cuţit, l-ar fi deposedat de autoturism. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii Secţiei 4 Rurale Peciu Nou au depistat autoturismul abandonat într-un şant, pe raza comunei, câteva ore mai târziu fiind depistat şi tânărul, de 18 ani,  bănuit de comiterea faptei”, a transmis Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale. La câteva sute de metri depărtare de autoturism, poliţiştii au găsit portmoneul şoferului şi cuţitul despre care există suspiciuni că ar fi fost folosit de tânăr.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Ajuns în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, tânărul a fost lăsat în libertate de procurorul Mărioara Sandu, un fost procuror DNA, exclus din magistratură în urma unui scandal de corupţie. Mărioara Sandu a fost interceptată de colegii ei în timp ce îl sfătuia pe un vameş implicat într-un dosar de corupţie. CSM a decis excluderea Mărioarei Sandu din magistratură, dar procurorul a obţinut sentinţă favorabilă prin care este reîncadrată în sistem. 

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite