Pictura cu Sfântul Gheorghe, din Bucureşti, ştearsă la cererea Bisericii Ortodoxe, refăcută la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul iscat în Bucureşti de pictura cu Sfântul Gheorghe, acoperită la cererea Bisericii Ortodoxe, nu i-a intimidat pe artiştii care au făcut desenul, aceştia realizând o lucrare similară la Timişoara.

Copia, nu foarte fidelă, a picturii din Bucureşti a fost realizată pe un perete al Facultăţii de Artă din Timişora. Lucrarea are aproximativ 20 de metri pătraţi şi a fost construită în cadrul StudentFest. Potrivit pressalert.ro, autorul este Irlo, unul din realizatorii operei murale şterse în Capitală. Acesta a fost invitat la Timişoara când încă nu apăruse scandalul din Bucureşti, dar s-a folosit de context.

O pictură cu Sfântului Gheorghe realizată pe zidul unei clădiri din Centrul Istoric al Capitalei a stârnit controverse atât din punct de vedere al reprezentării Bisericii, cât şi din punctul de vedere al autorităţilor, care spun că nu s-a cerut aviz . În urma presiunilor realizate de Biserică şi de enoriaşi, autorităţile au decis ca pe 11 mai, lucrarea să fie modificată, însă pe 9 mai, desenul a fost acoperit cu var.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite