Trei învăţătoare din Timişoara au fost testate pozitiv cu SARS-Cov-2. Elevii vor începe şcoala on-line

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sălile de la Şcoala Gimnazială nr.19 din Timişoara rămân încă goale
Sălile de la Şcoala Gimnazială nr.19 din Timişoara rămân încă goale

Elevii de la Şcoala Gimnazială nr.19 din Timişoara vor începe cursurile în săli de abia în 29 septembrie, deoarece trei cadre didactice au fost testate pozitiv cu coronavirus.

Prefectul Liliana Oneţ a convocat, duminică, o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a luat Hotărârea privind schimbarea scenariului pentru începerea scolii la Şcoala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu” din Timişoara.

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată ţinându-se cont de propunerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş şi având în vedere Hotărârea Consiliului de Administraţie al Şcolii Gimnaziale nr. 19 - emisă în baza recomandării Direcţiei de Sănătate Publică Timiş. 

„Decizia a fost luată din cauza faptului că, la nivelul şcolii, au apărut trei cazuri de infectare ale cadrelor didactice cu virusul SARS-Cov2. Totodată, în urma anchetei epidemiologice - efectuată de Direcţia de Sănătate Publică Timiş - au mai fost depistaţi cinci contacţi direcţi din rândul cadrelor didactice ale şcolii. În urma analizei situaţiei existente, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, întrunit în şedinţă extraordinară e emis Hotărârea în baza căreia se suspendă temporar activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă la Şcoala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu” din Timişoara, cursurile desfăşurându-se on line (scenariul roşu)”, anunţă Instituţia Prefectului Timiş.

Prevederile hotărârii se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 septembrie 2020.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite