Tragedie la scăldat. Un bărbat şi o femeie au murit în apele râului în care au intrat să se răcorească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri FOTO Lugoj Info
La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri FOTO Lugoj Info

Un bărbat de 39 de ani şi o femeie de 34 de ani au murit înecaţi după ce au intrat în râul Timiş să se răcorească. După aproximativ două ore de căutări, cei doi au fost găsiţi înecaţi.

UPDATE: IPJ Timiş a anunţat că bărbatul şi femeia daţi dispăruţi au fost găsiţi decedaţi. n urma activităţilor de căutare desfăşurate, scafandrii au găsit trupurile celor două persoane în proximitatea locului unde au intrat în apă.

„Din nefericire, acestea nu prezintă semne vitale, cei doi fiind declaraţii decedaţi. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a transmis IPJ. 

Ştirea iniţială: 

Poliţiştii din Lugoj au fost sesizaţi prin apel la 112 că în localitatea Coşteiu, din judeţul Timiş, un bărbat şi o femeie ar fi intrat în râul Timiş, fără a mai ieşi la suprafaţă.

„Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, din primele informaţii şi în urma verificărilor efectuate reieşind că un bărbat de 39 de ani şi o femeie de 34 de ani ar fi intrat în apele râului Timiş pentru a se răcori şi nu au mai ieşit pe mal”, a trasnmis IPJ Timiş.

Potrivit ISU Timiş, la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri şi scafandri.

„A fost alertat Detaşamentul de Pompieri Lugoj şi au fost dislocate la locul intervenţiei următoarele forţe si mijloace: 1 Autospecială de Descarcerare cu Barca Pneumatica BP6, o autosanitară SMURD tip B, cu un efectiv de 6 subofiţeri. De asemenea, a fost alertat echipajul de scafandri din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara care s-a deplasat la locul intervenţiei cu o Autospecială de intervenţie cu 2 scafandri şi un subofiţer. Totodată, din cadrul celorlalte subunităţi de intervenţie au fost trimise la locul intervenţiei câte o autospecială de serviciu cu barca si 2 subofiţeri”, au transmis pompierii.

Potrivit ISU Timiş, în sprijinul scafandrilor din Timiş a fost trimis şi un echipaj de scafandri din judeţul Arad.  

Pompierii reamintesc care sunt regulile de îmbăiere în acest sezon:

Recomandăm cetăţenilor să respecte câteva măsuri pentru a preveni riscul de înec, şi anume:

✔ scăldaţi-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;

✔ dacă nu ştiţi să înotaţi foarte bine, nu vă aventuraţi departe de mal;

✔ nu vă scăldaţi în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

✔ respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement în care vă aflaţi şi folosiţi de fiecare dată echipamentul de protecţie furnizat de acesta;

✔ reamintim părinţilor să-şi supravegheze atent copiii şi să nu-i lase niciodată singuri în apă;

✔ este indicat ca autorităţile publice locale şi operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă sau alte suprafeţe de apă, ce pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri şi să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite