Cât costă şi când ar trebui să fie gata modernizările spectaculoase de la Gara de Nord din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gara de Nord din Timişoara va fi modernizată în următoarele 18 luni FOTO CFR Infrastructura
Gara de Nord din Timişoara va fi modernizată în următoarele 18 luni FOTO CFR Infrastructura

Asocierea de firme care a câştigat licitaţia pentru modernizarea Gării de Nord din Timişoara a preluat amplasamentul, urmând ca lucrările să înceapă în perioada următoare. În urma investiţiei de peste peste patru milioane de euro, Timişoara ar trebui să aibă, în sfârşit, o gară civilizată.

Poarta principală de intrare în Timişoara pe cale ferată îşi va schimba faţa în urma unui proiect de modernizare în valoare de 21 de milioane de lei, banii investiţi de CN “CFR” SA.

Se vor executa: lucrări de consolidare a elementelor structurale; lucrări de intervenţii la faţade şi acoperişuri; lucrări de reparaţii la platforme şi la sistemul de iluminat;  lucrări la peronul 1 – îmbrăcarea stâlpilor copertinei şi a soclului cu piatră naturală, refacerea intradosului copertinei, refacerea sistemului de iluminat cu lămpi tip LED; lucrări la tunelul pietonal care asigură accesul la peronul 1, din Piaţa Gării (montare pardoseli din granit, sistem de supraveghere, detecţie, semnalizare şi avertizare PSI, sistem de iluminat cu corpuri de tip LED şi sistem audio).

De asemenea, investiţia constă în amenajarea unei fârtâni arteziene în Piaţa Gării, refacerea pavimentului piaţetei cu dale de granit, montare bancuţe tip agreement, sistem de iluminat cu stâlpi ornamentali; sistem de supraveghere video, plantarea de arbori ornamentali şi montare de rastele pentru biciclete; montarea unei instalaţii centralizate de climatizare; montarea de panouri fotovoltaice pe corpurile C1.


Lucrările trebuie terminate în 18 luni FOTO CFR Infrastructură

gara noua timisoara FOTO CFR Infrastructura

Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 17,6 milioane lei fără TVA. Termenul de execuţie 18 luni. Constructorul este  Asocierea Constructim SA – Bauerhof Agrobanat SRL – Longhersin SRL – Lăstun SRL. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cea mai mare machetă feroviară care a existat vreodată în România. Muzeul se află la Gara de Nord din Timişoara FOTO

Aşa arată Gara de Nord din Timişoara înaintea lucrărilor de modernizare. Peste un an va avea o faţă nouă FOTO

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite