Tragedie într-o familie cu 13 copii: studentă eminentă, omorâtă de o maşină în timp ce mergea la piaţă să vândă cartofi ca să-şi ajute părinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbusul condus de Naomi Podean a fost lovit în plin de un VW Golf FOTO lugojinfo/Adevărul
Microbusul condus de Naomi Podean a fost lovit în plin de un VW Golf FOTO lugojinfo/Adevărul

O tânără de 21 de ani din Timiş, provenită dintr-o familie cu 13 copii şi studentă cu bursă de merit la Universitatea Politehnica din Timişoara, a murit vineri dimineaţa într-un cumplit accident rutier. Tânăra, ai cărei părinţi trăiesc din legumicultură, mergea la piaţă cu cartofi de vânzare când microbuzul pe care îl conducea a fost lovit de un şofer care a intrat pe contrasens.

Tragedie într-o familie cu 13 copii din comuna timişeană Belinţ. Naomi Ana Podeanu, care a împlinit joi 21 de ani şi care era studentă în anul întâi la Facultatea de Eletrotehnică şi Eletroenergetică a Universităţii Politehnica, având atât bursă de merit, cât şi bursă socială, a murit într-un accident de circulaţie petrecut vineri dimineaţa în localitatea Coşteiu. Tânăra, ai cărei părinţi trăiesc în Belinţ, din legumicultură, mergea cu un microbuz încărcat cu cartofi spre piaţa din Bocşa, judeţul Caraş-Severin. În localitatea Coşteiu, lângă Lugoj, şoferul unui VW a intrat pe contrasens, lovind în plin microbuzul condus de Naomi. Tânăra a murit pe loc, iar tatăl fetei care era în faţă, cu o altă maşină, a suferit un şoc.

Familia Podeanu, un model în comunitatea locală

În anul 2015, ziarul „Adevărul” a publicat povestea familiei Podean, arătând cum a reuşit familia de legumicultori să crească 13 copii care au rezultate deosebite la şcoală în timp ce îşi ajută şi părinţii la muncile câmpului. „Adevărul” arăta atunci că, în timp ce îşi ajută familia la legumicultură, copiii familiei Podean au rezultate deosebite la învăţătură, uimindu-i pe profesori şi comunitatea locală.

Simion Dănilă, profesor de limbile română şi germană, traducător al lui Nietzsche, premiat de Uniunea Scriitorilor din România şi locuitor al comunei Belinţ, spunea pentru „Adevărul” că familia Podean este un adevărat model în zonă. „De regulă, de numărul mare al membrilor familiei legăm sărăcia. Nu este un model de genul acesta. Cu 13 copii, cu braţele de muncă ale celor doi părinţi, familia aceasta este una din familiile prospere ale localităţii. Copiii aceştia, care s-au crescut unii pe alţii, au reuşit prin propria muncă“, declara profesorul Simion Dănilă în 2015. 

 Renumitul profesor bănăţean a predat înainte de pensionare şi la şcoala din Belinţ, acolo unde i-a putut observa pe copiii familiei Podean, despre care spunea că au impresionat cadrele didactice. „Discutam cu colegii în cancelarie şi toată lumea vorbea cu admiraţie. Îi vedeam curaţi, respectuoşi. Nu au spus niciodată o vorbă urâtă. Sunt copii inteligenţi. Toţi au fost la nivelul superior“, mai declara profesorul Dănilă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite