Timp liber: „Constelaţie” de baloane la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de baloane vor survola cerul în acest weekend. Baloanele vor putea fi văzute şi în zilele următoare, iar, în funcţie de direcţia vântului, va fi ales locul din care acestea se vor ridica în aer.

NU RATA:

Aparatura rachetei Helen2, testată din balon

Sărbătoarea anuală a euroregiunii DKMT (Dunăre - Criş - Mureş - Tisa) a început anul acesta cu o competiţie de baloane cu aer cald. Participanţii sunt din România, Ungaria şi Serbia. În total, au participat 21 de echipe la evenimentul care a avut loc ieri la Ciacova. Competiţia ar fi trebuit să se ţină lângă Timişoara, însă nu a fost posibil din cauza condiţiilor meteo. Cei care au vrut să vadă cum funcţionează un balon cu aer cald au primit instrucţiuni de la „piloţii" experţi.

Organizatorii nu s-au oprit însă aici şi le-au pregătit timişenilor multe alte surprize. Astfel, în fiecare zi, până duminică, dimineaţa şi după-amiaza  baloanele se vor ridica la cer. În ceea ce priveşte locul din care acestea se vor înălţa, nici măcar organizatorii nu au de unde să ştie, deoarece stabilirea acestuia depinde de vânt.

Plimbare la înălţime

Singurul balon al Timişoarei care a participat la sărbătoarea DKMT le aparţine celor de la Balloony, care au oferit plimbări gratuite celor care au participat la eveniment. Cei care vor să vadă lumea din nacelă au ocazia să o facă oricând, dar trebuie să scoată din buzunar cel puţin o sută de euro pentru a-şi satisface această dorinţă.

Reprezentanta Balloony, Beatrice Scorţan, spune că stabilirea locului de unde vor zbura baloanele pentru evenimentul DKMT se face dimineaţa la ora 05.10 şi de la 16.30, la Hotel Streliţia.

Manifestări la Triplex Confinium

Programul dedicat DKMT va continua mâine la punctul de întâlnire al celor trei graniţe, la Beba Veche. Acesta va începe la ora 10.00, cu un cros la care vor participa 60 de elevi din România, Serbia şi Ungaria şi va continua cu un raliu ce se va desfăşura începând cu ora 11.30.

RECOMANDĂRI DE WEEKEND

Târg de antichităţi

Timişorenii vor putea admira şi cei cu dare de mână chiar achiziţiona obiecte de artă, la Târgul de Antichităţi care se va desfăşura în acest sfârşit de săptămână în Piaţa Unirii. Evenimentul este organizat de Expo Timişoara Internaţional.

Sărbătoarea artelor la Mica Vienă

Primăria Timişoara, în parteneriat cu Fundaţia Rubin, va organiza, în cadrul programului Mica Vienă, Sărbătoarea artelor, un eveniment special dedicat micuţilor. Evenimentul va debuta astăzi, de la ora 14.00, cu un atelier de bijuterii din pastă ceramică.

Festival euroregional

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely" a organizat a IV-a editie a Festivalului Euroregional de Teatru Timişoara (TESZT). Mâine, de la ora 19.00, pe scena teatrului se va juca piesa „Întoarcerea lui Ulise", în regia lui Zoltán Balázs.

 Spectacol de jazz

Festivalul Internaţional „Timişoara muzicală" va aduce în faţa publicului timişorean un spectacol extraordinar de jazz, susţinut de Big Band-uri ale Universităţilor McNeese si Northern Colorado din SUA.

Lansare Bogdan Suceavă, la „Cartea de nisip"

Scriitorul Bogdan Suceavă îşi lansează astăzi volumul „Venea din timpul diez", la librăria „Cartea de nisip" din Timişoara, de la ora 18.00. La discuţii vor mai lua parte Elena Craşovan, Gabriela Glăvan, Daniel Vighi şi Radu Pavel Gheo. „Venea din timpul diez" a apărut la Editura Polirom. Bogdan Suceavă este profesor asociat la Universitatea de Stat din California şi predă matematica. Turneul de promovare al cărţii va continua în Oradea, Iaşi, Sighişoara, Tîrgu-Mureş, Bucureşti şi Piteşti.

Târgul cărţilor de ocazie, la Centrul Francez

Este un târg pentru cărţile noi şi de ocazie care cunoaşte un succes tot mai mare, de la an la an. Anul acesta, evenimentul ţinteşte să fie şi o ocazie pentru a promova comerţul echitabil, demersurile etice şi solidare, precum şi dezvoltarea durabilă. Locul de desfăşurare, Centrul Cultural Francez, este propice atât destinderii, cât şi întâlnirilor cu responsabilii iniţiativelor care propun alte moduri de a înţelege şi de a fi în lume. Evenimentul se va desfăşura, astăzi, între orele 10.00-18.00.

Părintele siglelor Audi şi Bosch

Expozitia „Lucian Bernhard - Publicitate si design la inceputul secolului XX" se desfăşoară la Muzeul de Artă din Timişoara, în parteneriat cu Centrul Cultural German. Curatorul expoziţiei este germanul Hubert Riedel. Lucian Bernhard este considerat unul dintre cei mai importanţi designeri grafici din secolul trecut. Deşi numele lui nu este foarte cunoscut, munca sa de pioneriat în domeniul designului publicitar influenţează încă acest domeniu. Logo-uri ca Bosch, Audi şi Pelikan păstrează designul lor original, conceput de Lucian Bernhard.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite