Timişoara va avea skatepark. AnonimTM - pionieri ai mişcării underground din România, implicaţi în proiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Skatepark FOTO Facebook/Dominic Fritz
Skatepark FOTO Facebook/Dominic Fritz

Dominic Fritz, primarul Timişoarei, a anunţat, vineri, 12 august, de Ziua Internaţională a Tineretului, că se va construi un skatepark la standardele mondiale în domeniu, în Parcul Central.

Primăria Timişoara promite de foarte mulţi ani construcţia unui skatepark în Parcul Central, acolo unde a fost cândva un spaţiu amenajat pentru amatorii de skateboard. În administraţia Robu s-a făcut licitaţie pentru proiect şi execuţie, chiar de două ori, dar totul s-a poticnit, s-a ajuns apoi şi în instanţă, iar skateparkul a devenit a devenit istorie.

Ideea skateparkului a fost reluată în mandatul lui Dominic Fritz, care a transmis că unul dintre proiecte cele mai cerute de tinerii timişoreni devine realitate: “vom avea un skatepark în parcul central”. 

“Mă bucură implicarea celor de la AnonimTM - pionieri ai mişcării underground din oraş, care împreună cu firma timişoreană de proiectare Subcontrol şi U-man vor realiza studiul de fezabilitate în mod gratuit şi îl vor dona apoi oraşului. Cum trebuie să arate acest nou skatepark o ştiu cel mai bine cei care îl vor folosi. De aceea, documentaţia va fi elaborată cu implicarea comunităţii de skateri din oraş. Am convenit cu cei de la AnonimTM să respectăm standardele mondiale în domeniu şi ghidul american de bune practici produs de The Skatepark”, a transmis primarul Dominic Fritz. 

Locaţia este în proximitatea bazei Uszoda, în timp conturându-se un nucleu de agrement urban în zona fără a deranja riverani. 

Suprafeţele vor fi din beton pentru a asigura calitatea rampelor şi vom integra şi suprafeţe pentru graffiti. 

“Implicăm comunitatea şi profesioniştii în proiectele Timişoarei. Azi e Ziua Internaţională a Tineretului. La multi ani!”, a mai transmis Dominic Fritz.


Vă mai recomandăm să citiţi:

Baza Uszoda renaşte. Concept pentru loc de recreere pentru timişoreni. Teatru în fostul bazin de înot

FOTO Parcul Central „Anton Scudier” este gata de redeschidere. Amenajarea în stilul grădinilor vieneze a costat 1,6 milioane de euro

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite