Timişoara în imagini după dezlănţuirea violentă a naturii FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara în imagini după furtuna de duminică FOTO Facebook/Info Trafic jud. Timiş
Timişoara în imagini după furtuna de duminică FOTO Facebook/Info Trafic jud. Timiş

Au murit 5 persoane şi au fost rănite ale 49, au fost avariate 92 de acoperişuri, 204 copaci au fost rupţi, 16 stâlpi au căzut. Au fost 23 de cabluri căzute, opt ţevi de gaz au fost avariate.

Conform ultimului bilanţ al efectelor furturii de duminică făcut de ISU Timiş la ora 4, pompierii au răspuns la 566 de solicitări. Au fost avariate 92 de acoperişuri, 204 copaci au fost rupţi, 16 stâlpi au căzut. Au fost 23 de cabluri căzute, opt ţevi de gaz au fost avariate. S-a intervenit şi la deblocarea a cinci căi de acces. Conform ISU Timiş, ei au primit raportări despre avarierea a 30 de maşini, însă numărul lor este mult mai mare.

Cinci persoane au murit - două la Timişoară şi trei la Baziaş - 49 au fost rănite, şapte fiind copii, 22 de unităţi de învăţământ au fost afectate, în prezent cursurile fiind suspendate total sau parţial în 15 şcoli şi în 4 grădiniţe în urma furtunii de duinică seară.

Vântul a depăşit la rafale 80 de km/oră, iar în intervalul 15.20 - 21 au fost emise cinci avertizări now casting - două cod galben şi trei de cod portocaliu.

Echipajele ISU au intervenit pentru deblocarea a 152 de persoane aflate în autovehicule sau în trenuri.

În Lugoj au fost şapte acoperişuri avariate, 15 copaci căzuţi, zece cabluri şi şase autovehicule avariate. 

În restul judeţului: şase acoperişuri avariate şi 14 copaci căzuţi.

Toată noaptea au intervenit în teren forţe ale ISU, SVSU, Primării, Enel, Eon, Drumuri municipale, Poliţia, Ambulanţă, Jandarmeria şi Poliţia Locală.

    

La ISU Timiş a fost activată grupa operativă şi suplinite forţele. S-a intreventi cu peste 150 de pompieri. La sediul inspectoratului, a fost activat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor cu reprezentanţi din ISU, IPJ, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră şi Primăria Timişoara.

Am selectat o serie de fotografii realizate de timişoreni după furtună, care au fost postate pe pagina de Facebook: Info Trafic jud.Timiş.

Timişoara în imagini după furtuna de duminică FOTO Facebook/Info Trafic jud. Timiş


GALERIE FOTO
 

Citiţi şi:
 

FOTO VIDEO O tornadă a răscolit vestul ţării: 8 morţi şi peste 60 de răniţi, copaci smulşi din rădăcini, maşini zdrobite, clădiri avariate

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite