Timişoara devine capitala filantropiei în preajma Crăciunului. Află unde poţi face donaţii

0
0
"Fiecare copil merită un cadou de Crăciun" este sloganul campaniei Foto: arhivă
"Fiecare copil merită un cadou de Crăciun" este sloganul campaniei Foto: arhivă

Sărbătorile de iarna sunt un prilej cu care, an de an, timişorenii îşi deschid sufletul şi devin mai darnici, în special cu micuţii. Asociaţiile, fundaţiile şi chiar instituţiile din capitala Banatului organizează an de an evenimente caritabile menite să aducă un zâmbet pe feţele copiilor mai puţin norocoşi.

O mare parte dintre campaniile de colectare de jucării, haine sau rechizite pentru copiii au loc an de an, devenind tradiţie. Iniţiativele abia la început au şi ele şanse să se păstreze de-a lungul timpului. Grupurile ţintă ale acestor acţiuni sunt fie copiii cu dizabilităţi, fie familiile sărace, fie copiii orfani şi, de multe ori, micuţii cu probleme serioase de sănătate.

Jucării pentru micuţi

În perioada sărbătorilor de iarnă, Centrul Regional de Reţea Poştală Timişoara s-a alăturat campaniei naţionale desfăşurată de Poşta Română, "Fiecare copil merită un cadou de Crăciun". Campania se încheie în 20 decembrie. Oricine vrea să facă o faptă bună, poate dona jucării sau jocuri educative pentru copiii orfani sau cei care provin din familii dezorganizate. În acest sens, în cadrul oficiilor poştale au fost amplasate recipiente de colectare, uşor accesibile.Studenţii sunt şi ei prezenţi în rândul celor au iniţiat campanii caritabile. „Prichindel" este un proiect al tinerilor din Liga AC, din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara. An de an, studenţii politehnişti, dar şi timişorenii dornici să facă o bucurie copiilor mai puţin norocoşi colectează jucării şi dulciuri pe care le donează mai apoi micuţilor din centrele de zi. Donaţiile se pot face la sediul Ligii AC până în preajma Crăciunului.

Cărţi aduse cu sacul pentru bibliotecile de la sate

Micuţii au creat obiecte pe care le-au vândut pentru copiii bolnavi din spital

FOTOREPORTAJ Elevii de la liceul din Deta le-au adus bătrânilor sărbători fericite

Revista micuţilor pentru părinţii care nu au putut merge la serbare din cauza gripei

Filantropie la grădiniţă

Şi micuţii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 11 din Timişoara, ajutaţi de educatoare, vor aduna, începând din 6 decembrie, până în 14 decembrie, jucării, rechizite,  articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii. Toate lucrurile vor fi donate Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi "Podul Lung" din Timişoara.

Prichindeii au fost fericiţi să le facă un cadou părinţilor

Donaţiile se fac la sediul Grădiniţei 11, de pe strada Versului nr. 2, în zilele lucrătoare, între ora 8.00 şi ora 16.00. Cutiile cu donaţii trebuie să fie sigilate şi să nu depăşească două kilograme. Pe fiecare cutie trebuie să fie menţionate vârsta şi sexul copiilor pentru care este făcută donaţia.

Artă pentru copii

Un eveniment inedit iniţiat de Asociaţia Culturală Pentagon începe în 14 decembrie la CRAFT. "Poveste de Crăciun... despre cum să fii mai darnic şi mai bun..." este deja la a doua ediţie şi se va desfăşura până în 19 decembrie, în cadrul Târgului de Crăciun. Evenimentul este unul cultural şi are ca obiectiv colectarea de fonduri pentru copiii aflaţi în perioada sărbătorilor la Spitalul "Louis Ţurcanu" din Timişoara.

Copiii au făcut ornamente de brad şi au colorat felicitări

"Vor avea loc diverse concerte caritabile, party-uri, jocuri tematice, sesiuni de lectură, şedinţe de face-painting, ateliere de creaţie. O mulţime de copii din şcolile şi grădiniţele timişorene sunt implicaţi activ în realizarea acestui proiect, participând la programele artistice, pregătiţi cu poezioare şi colinde, momente de dans, teatru. Totodată, aceştia vor participa activ şi la atelierele de creaţie plastică, în cadrul cărora vor prinde viaţă obiecte cu specific de Crăciun. Aceste creaţii deosebite vor fi vândute în cadrul Târgului de Crăciun", a spus Ana Maria Pandele Andone, reprezentant al asociaţiei.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite