Timişoara, confruntată cu un val masiv de migranţi. Zeci de persoane au fost date jos dintr-un tren de călători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un grup de migranţi dat jos din trenul Bucureşti - Timişoara FOTO pressalert.ro
Un grup de migranţi dat jos din trenul Bucureşti - Timişoara FOTO pressalert.ro

Duminică dimineaţa 30 de imigranţi au fost daţi jos de Poliţie, la Timişoara. Autorităţile au intervenit după ce mai mulţi călători din trenul Bucureşti  - Timişoara au sesizat că zeci de migranţi circulă cu trenul Bucureşti – Budapesta. Potrivit pressalert.ro, imigranţii, bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 3 şi 64 de ani, au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră pentru verificări, urmând a intra pe procedura solicitanţilor de azil.

Tot duminică, 15 migranţi au ajuns la Timişoara, venind cu trenul de la Arad. Cei 15, cinci bărbaţi, cinci femei şi cinci copii au fost returnaţi din Ungaria, unde reuşiseră să treacă graniţa ilegal. Cei 15 au fost duşi la Centrul pentru Solicitanţi de Azil din Timişoara.

Sâmbătă, un grup de 27 de migranţi au reuşit să treacă graniţa din Serbia în România, prezentându-se la Poliţie pentru a solicita azil. În ultimele săptămâni, zeci de imigranţi din Siria, Irak sau Pakistan au fost depistaţi în centrul Timişoarei, una dintre zonele favorite ale imigranţilor fiind Parcul Botanic. De fiecare dată, migranţii au fost preluaţi de Poliţia Locală şi predaţi Inspectoratului General pentru Imigrări. Pentru prevenirea traficului de migranţi, Ministerul Afacerilor Interne a decis ca un elicopter MAI să survoleze judeţul Timiş. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite