Teste la mare viteză cu tramvaiul turcesc. Autoritatea Feroviară încearcă să vadă cum prind frânele la Bozankaya VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaiul este testat pe bulevardul Rebreanu FOTO Ş.Both
Tramvaiul este testat pe bulevardul Rebreanu FOTO Ş.Both

După miezul nopţii, pe bulevardul Rebreanu au început teste de frânare ale tramvaiului Bozankaya, primul din tramvaiele turceşti care a ajuns la Timişoara.

GALERIE FOTO

Reprezentanţii firmei Bozankaya şi cei de la Autoritatea Feroviară Română, alături de STPT au început o nouă serie de teste cu primul tramvai turcesc care a ajuns la Timişoara. De această dată, cei de la AFR, care trebuie să omologheze tramvaiul, voiau să vadă cum se comportă acesta în timpul frânării.

Testele s-au desfăşurat după miezul nopţii pe bulevardul L.Rebreanu, unde circulaţia a fost restricţionată parţial. Autorităţile au fost foarte atente ca nimeni să nu se apropie de şine, având în vedere că tramvaiul trebuia să atingă viteza maximă şi apoi să frâneze în diferite condiţii. O maşină de la Poliţia Locală a flancat în permanenţă mijlocul de transport în comun.  

Tramvaiul a fost umplut cu saci de nisip, încât să aibă greutatea maximă. Testele au durat până la 4 dimineaţa şi urmează să fie reluate din nou după ora 0. 

Vă reamintim, tramvaiul fabricat la Ankara a ajuns la Timişoara în 26 iunie. 

Timişoara va beneficia în total de 21 de tramvaie noi şi moderne prin cele trei proiecte derulate în cadrul Regio – Programul Operaţional Reginal (Regio-POR) 2014-2020.  

Licitaţia pentru tramvaie a fost câştigată de compania tucească Bozankaya. Un tramvai costă în jur de două milioane de euro. 
 

Tramvaiul turcesc Bozankaya

Tramvaiele turceşti au lungimea de 32 de metri; o capacitate de 200 călători şi o autonomie de deplasare de 63 kilometri, asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai.    



Vă mai recomandăm:

Tramvaiul turcesc de 2 milioane de euro a ajuns la Timişoara. Este cel mai performant din lume VIDEO

Se poate semna contractul cu turcii de la Kersan pentru autobuzele electrice. Nu a fost depusă nicio contestaţie VIDEO
 

Tramvaiul turcesc Bozankaya

Oraşul cu tramvaie de top mondial, dar cu macazuri schimbate ca pe vremuri: cu ranga
 

FOTO S-a semnat finanţarea pentru încă şapte tramvaie moderne, fabricate în Turcia. În Timişoara vor circula în primă fază 21 de tramvaie Bozankaya


Primăria Timişoara a semnat contractul cu Bozankaya. Turcii vor livra primul tramvai modern în 2021

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite