Arheologii au deschis şantierul pe al treilea drum de legătură între autostradă şi Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arheolgii sunt primii pe şantier FOTO DRDP Timişoara
Arheolgii sunt primii pe şantier FOTO DRDP Timişoara

Drumul Autostrada A1 – DN 69 - Timişoara va fi cea de a treia legătură între autostradă şi capitala Banatului după cele de la Giarmata şi Remetea Mare.

La finele săptămânii trecute, au început să apară primele mişcări în zona bifucrcaţiei de la Sânandrei. Primii care au deschis şantierul sunt arheologii de la Muzeul de Judeţean Satu Mare. Aceştia au început cercetarea în vederea descărcării de sarcină arheologică pe noul drum de legătură dintre Autostrada Vestului- A1 - DN 69 - Timişoara. 

Acesta va fi cea de a treia legătură între autostradă şi capitala Banatului după cele de la Giarmata şi Remetea Mare. 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a finalizat licitaţia pentru execuţie încă în iarnă, apoi a urmat decelanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor construite pe viitoarea şosea. 
 

Contractul a fost câstigat de italienii de la Todini Construzioni Generali, lucrarea fiind adjudecată la preţul de aproximativ 46 de milioane de euro. Durata de execuţie este de 24 de luni, din care şase luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor.

Drumul va avea câte două benzi pe sens şi va porni de la intersecţia cu Sanandrei. Conform autorităţilor, vor tranzita noua legatură între 25.000 şi 29.000 de maşini.

Arheologii pe şantier FOTO DRDP Timişoara
Arheologii pe şantier FOTO DRDP TimişoaraVă mai recomandăm:

S-a încheiat epoca inaugurărilor cu panglici la la CJ Timiş: “Nu cred că e nevoie ca politicienii să se pozeze la finalul unui proiect”

Arheologii pe şantier FOTO DRDP Timişoara
TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite