Testări cusute cu aţă albă la Garda Financiară. Comisarii ejectaţi reclamă abuzuri grosolane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ANAF a reorganizat Garda Financiară şi sistemul vamal prin introducerea unor teste. Comisari din cadrul Gărzii Financiare Timiş care au părăsit sistemul susţin că s-au comis mai multe ilegalităţi doar pentru a fi înlăturaţi oamenii incomozi şi a rămâne „cine trebuie”.

Încă de când au apărut primele informaţii despre reorganizarea Gărzii Financiare, „Adevărul Timişoara” a prezentat, cu ajutorul unor surse din interior, planul pus la cale pentru a fi alungaţi anumiţi oameni din sistem şi a fi păstraţi comisarii „de casă”. Culmea, planul a fost respectat întocmai, iar comisarii care au fost respinşi la examenele pentru păstrarea postului reclamă o serie de abuzuri.
„În primul rând nu s-a respectat legea funcţionarului public, reorganizarea fiind făcută în baza unui ordin al preşedintelui ANAF, ordin la care au fost aduse modificări chiar şi cu două zile înainte, fapt ce subliniază marea grabă în realizarea aşa-ziselor obiective”, a dezvăluit una din surse.

Liste cu oamenii incomozi

Aceeaşi sursă mai arată că jumătate din secţiile Gărzii Financiare din ţară nu au dat examen, folosindu-se transferul de la o secţie la alta pentru a se intra în organigrama trimisă de comisariatul general. De asemenea, la nivelul fiecărei secţii ar fi existat liste cu oamenii incomizi care trebuie să plece, liste ce au fost întocmite atât la nivel local, cât şi central.

Vezi alte abuzuri reclamate de comisari, dar şi punctul de vedere al lui Sorin Blejnar în săptămânalul ADS Timişoara, care este de astăzi la chioşcuri

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite