Târg de Crăciun din România devenit cunoscut graţie unui italian. „Ce spectacol! Te iubesc, România!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
postare italian targ de craciun timişoara

Imaginile surprinse într-un târg de Crăciun din Timişoara, de către un cetăţean italian care trăieşte aici, au primit mii de aprecieri, au fost distribuite de mii de persoane, iar români şi italieni deopotrivă îi mulţumesc acestuia pentru cuvintele frumoase.

Video-ul postat cu nici 24 ore în urmă a ajuns deja şi pe grupurile românilor din Italia. „Mă bucur că cineva arată frumuseţile pe care le avem în România. Şi mi-ar plăcea să aud că eşti tratat bine“, comentează un român stabilit în Italia. „Aşa ar trebui să facă toţi cei care trăiesc în ţara noastră. Şi eu fac la fel cu Italia... Îmi iubesc ţara de origine, România, dar iubesc şi Italia unde locuiesc în prezent“, scrie un alt român.

Ce l-a impresionat pe italian

În filmuleţul de două minute, Rosso Michelangelo, de profesie medic veterinar, potrivit profilului său de Facebook, face un tur al târgului de Crăciun din piaţa Libertăţii din Timişoara. Începe cu sectorul în care se vând preparate tradiţionale din carne, ajunge la sectorul cu mâncare caldă, le prezintă prietenilor săi de pe Facebook şi locul unde pot găsi castane coapte, pâine de casă, brânzeturi etc. 

La fiecare oprire de câteva secunde, în care insistă asupra unui produs, se aude: „Uitaţi ce bunătăţi! România, ce frumos!“. „Ce mai poţi să zici? România, te iubesc!“, încheie italianul. 
Printre sutele de comentarii care s-au adunat, în cele mai multe atât românii, cât şi italienii, mulţumindu-i autorului pentru că el dezvăluie asemenea frumuseţi, alţi italieni care lucrează şi trăiesc acum în România au mărturisit că vor să vină în târgul din Timişoara, după cele văzute.

„Sunt italian, dar nu-mi suport compatrioţii care vin în România cu prezumţia de a fi cu o treaptă mai sus..“, comentează un italian, care ulterior şi explică, într-un alt comentariu, ce îl deranjează la compatrioţii săi ajunşi în România. „Sunt majoritatea italienilor care vin la mine la hotel şi mă întreabă dacă ştiu ce este cappuccino şi croissant... Sau cei care îmi cer sprijinul pentru dialogul de afaceri cu românii şi când îmi ofer disponibilitatea gratis... “. „Locuiesc în Romania de şase ani şi nu am avut probleme cu nimeni în afara de un compatriot, am spus tot“, comentează un alt italian, multe dintre comentarii făcând referire şi la recentul conflict, mediatizat şi în Italia, între jurnalista italiană şi senatoarea Diana Şoşoacă. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ce spune Ambasada Italiei despre scandalul dintre familia Şoşoacă şi jurnalista Lucia Gorraci

Premiul „Femei care au reuşit“, ediţia 2021, din Italia, câştigat de o româncă. Cătălina Curceanu, cercetătoare: „Discriminarea începe din copilărie“

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite