Sute de urologi s-au reunit la Timișoara pentru a afla noi metode de tratament la problemele grave de sănătate ale pacienților

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii vor cauta solutii pentru cancerul renal la Timisoara
Medicii vor cauta solutii pentru cancerul renal la Timisoara

Două importante manifestări de profil au loc, începând de astăzi, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Participanții, medici urologi din țară și din străinătate, abordează teme precum cele mai noi metode de tratament ale cancerului de prostată și litiazei urinare.

Astăzi și mâine se desfășoară, în orașul de pe Bega, cel de-al 27-lea Congres Național de Urologie "RomUro", pentru prima dată în ultimii ani fiind organizat în afara Bucureștiului. Printre temele abordate de către cei peste 250 de participanți din toată țara sunt noi metode și tehnologii minim invazive precum vaporizarea bipolară a prostatei și chirurgia laparoscopică robotică. De asemenea, cu ocazia acestui eveniment se aniversează și 50 de ani de existență a Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Începând de mâine, tot la CRAFT are loc Întâlnirea Central Europeană a Asociației Europene de Urologie, o manifestare la care vor participa peste 400 de medici urologi din țară și străinătate. Evenimentul este organizat pentru a doua oară în Romania și prima dată în Timișoara. Temele întâlnirii sunt, de asemenea, foarte importante, precum cele mai noi metode de tratament în cancerul de prostată și litiaza urinară.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite