Statuia chitaristului Adi Bărar este gata. Autorizaţia de la Ministerul Culturii, nu. Promisiuni până în iarnă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monument pentru Adi Bărar SURSA Facebook Corneliu N. Vaida
Monument pentru Adi Bărar SURSA Facebook Corneliu N. Vaida

Monumentul din bronz a fost realizat de artista Linda Saskia Menczel şi urmează să fie amplasat în Parcul Alpinet, lângă restaurantul Flora.

Ideea unei statui în memoria lui Adi Bărar, chitaristul şi liderul trupei Cargo, decedat în data de 8 martie 2021, a fost lansată de activistul civic Corneliu Vaida. Monumentul urmează să fie amplasat în Parcul Alpinet, lângă restaurantul Flora.  

Vestea bună este că statuia din bronz este gata. Aceasta a fost realizată de artista Linda Saskia Menczel. Vestea mai puţin bună este că nu se ştie când va putea fi inaugurată. Conform lui Corneliu Vaida, autorităţile locale nu au reuşit nici până azi să emită autorizaţiile pentru amplasarea monumentului.  

„Multă lume din Timişoara şi din ţară - prieteni, ziarişti şi fani - m-au întrebat, de o vreme încoace, ce se mai aude cu statuia lui Adi Bărar. Azi, pot să dau un răspuns concret, dar fără un orizont de timp exact în ce priveşte data inaugurării. Statuia este gata. Dosarul pentru aprobarea amplasării de către Mininisterul Culturii e în curs de refacere şi finalizare zilele acestea şi tot azi în urma unei întrevederi pe aceasta temă cu viceprimarul Ruben Laţcău, acesta mi-a promis că până în iarna acestui an, statuia va fi inaugurată. Doamne ajută!”, a transmis Corneliu Vaida pe pagina sa de Facebook

Adi Bărar a fondat trupa Cargo, în 1985, una dintre cele mai longevive şi mai de succes formaţii rock din România. „Povestiri din gară”, „Destin”, „Ziua vrăjitoarelor”, „Spiritus Sanctus”, „XXII” sunt albume de referinţă ale trupei Cargo, însă chitaristul a cântat în ultimii ani şi blues, în trupa Adi Bărar Band cu care a scos albumul “Hold On”. 

Chitaristul şi liderul trupei Cargo a murit în dimineaţa zilei de 8 martie 2021, după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, acesta având însă şi alte probleme de sănătate. 

adi barar adrian igrisan trupa cargo 02

FOTO Facebook/Cargo

Vă mai recomandăm să citiţi:

Un an de la dispariţia lui Adi Bărar, liderul trupei Cargo: „Ce gol e-n rock de când tu nu mai eşti” VIDEO

Chitaristul Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, va avea un monument de bronz în Timişoara

Regretatul Adi Bărar va avea bust pe Aleea Muzicienilor din Timişoara. Amenajare deosebită pe promenada de la Flora, leagănul rockerilor bănăţeni

Adi Bărar a fost condus pe ultimul drum pe pământ de prietenii motociclişti. Înmormântare în carantină FOTO VIDEO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite