Speranța Schmitzer este singurul medic acreditat pentru operații estetice în jurul globului ocular

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia este singura specializata in oculoplastie din Romania
Femeia este singura specializata in oculoplastie din Romania

Speranța Schmitzer este singurul medic specializat în oculoplastie, în domeniul privat din Romania. Femeia a salvat mii de pacienți de la complicații oftalmologice și a inițiat o campanie de educare în acest sens.

Cu o experienta de 20 de ani in domeniul chirurgiei oculoplastice, d-na dr. Speranta Schmitzer are la activ peste 14.000 de operatii din care 5000 sunt oculoplastii .

Verdictul medicilor: Monica a murit din cauza înfometării

"Pacientii sunt trimisi ori la dermatologi, ori la chirurgi plasticieni, care insa au prea putina legatura cu oftalmologia; structurile pleoapelor si ale orbitei fiind cu totul speciale si mult diferite fata de restul organismului uman. Din cauza lipsei de educatie medicala si de multe ori a indrumarii gresite, pacientii nu stiu cui sa se adreseze si nu stiu nici ca se pot efectua astfel de operatii. Tocmai de aceea, ne-am hotarat sa incepem o campanie de comunicare si de educare asupra acestei abordari pentru a se evita agravarea diverselor cazuri. Am intalnit oameni mutilati din cauza faptului ca au ajuns in prima faza in unitati medicalei care nu aveau aceasta specializare", a explicat Speranta Schmitzer.

După două operaţii, tânărul cu picior de elefant poate merge din nou

O statistica a interventiilor efectuate arata că pe primul loc se afla cataractele cu 46%, pe locul doi formatiunile tumorale cu 15.5%, pe locul trei ptozele palpebrale cu 7%, iar pe locul patru pterigionul cu 6.5% etc.

Chirurgia oculoplastica implica multa pasiune si daruire, rezultatele aparand mai tarziu decat la operatia de cataracta. Interventiile sunt mai laborioase, necesitand de multe ori si o a doua sau chiar a treia re-interventie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite