Sorin Grindeanu, martor în dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara. Instanţa a admis audierea fostului viceprimar al Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimar al Timişoarei şi membru în consiliului de administraţie al clubului, în perioada în care procurorii DNA susţin că Primăria Timişoara a finanţat ilegal clubul de fotbal patronat de Marian Iancu, premierul Sorin Grindeanu va fi audiat ca martor în proces. Surse judiciare au declarat că solicitarea de audiere a lui Grindeanu a fost admisă înainte ca acesta să fie propus pentru funcţia de premier.

Tribunalul Timiş a programat pentru miercuri, 11 ianuarie, un nou termen în dosarul de finanţare a echipei de fotbal Poli Timişoara, în perioada în care echipa era patronată de Marian Iancu. Pentru termenul de miercuri a fost programată audierea mai multor martori propuşi prin rechizitoriu.

Surse apropiate dosarului au declarat că la unul din următoarele termene din proces ar trebui să depună mărturie în dosar şi actualul premier al României, Sorin Grindeanu. Viceprimar al oraşului Timişoara şi membru în consiliul de admnistraţie al clublui în perioada în care Primăria Timişoara a finanţat echipa de fotbal patronată de Marian Iancu (2008-2011), Grindeanu a fost ferit de acuzaţiile procurorilor DNA. Nu acelaşi lucru se poate spune despre colegii actualului premier din executivul Primăriei Timişoara, fostul primar Gheorghe Ciuhandu şi fostul viceprimar Adrian Orza fiind trimişi în judecată.

Potrivit surselor „Adevărul”, audierea lui Grindeanu a fost propusă de avocatul fostului primar Gheorghe Ciuhandu, iar instanţa a admis cererea, urmând să stabilească data la care îl va cita pe Grindeanu să depună mărturie. Potrivit surselor „Adevărul”, în fază incipientă a dosarului, în atenţia DNA a fost şi Sorin Grindeanu, procurorii DNA Timişoara solicitând în cursul anului 2014, cu puţin timp înainte ca Sorin Grindeanu să ajungă ministru al Comunicaţiilor, o informare cu privire la veniturile realizate de fostul Grindeanu în perioada 2008-2011, când acesta era viceprimar al Timişoarei, iar primăria a finanţat clubul de fotbal. Solicitarea, venită în contextul anchetei privind finanţarea echipei de fotbal Poli din perioada în care clubul era patronat de Marian Iancu, îl viza şi pe fostul viceprimar al Timişoarei, Adrian Orza.

Datele intrate în posesia „Adevărul” arată că Direcţia Generală a Finanţelor Publice le-a comunicat răspusul procurorilor DNA la două zile de la înregistrarea cererii. Documentul cuprinde veniturile nete realizate de cei doi viceprimari în perioada 2008-2011. Astfel, potrivit documentului comunicat de Fisc DNA-ului, fostul ministru, Sorin Grindeanu, a realizat în perioada 2008-2011, venituri de peste 337.000 de lei, din care peste 330.000 de la primărie.

„Dacă sunt chemat, merg şi spun toate lucrurile pe care le ştiu despre acest subiect. Dar faceţi o căutare pe Google cei care nu vă aduceţi aminte anii 2008, 2009, 2010 legat de înjurărurile pe care le primeam de la Marian Iancu şi nu numai, pentru că am blocat, nu numai eu Sorin Grindeanu, ci împreună cu Florin Bîrsăşteanu, care era consilier local atunci şi cu toţi ceilalţi colegi am blocat un proiect al lui Marian Iancu legat de Cartierul Viola, dacă vă aduceţi aminte, unde se voia să se dea vreo trei sute de hectare în schimbul susţinerii echipei de fotbal, dar sunt amănunte”, declara Sorin Grindeanu în primăvara anului trecut, citat de pressalert.ro.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite