Șofer depistat timp ce conducea cu 215 kilometri pe oră, pe Autostrada Vestului

0
Publicat:

În urma unei acțiuni fulger al polițiștilor pe Autostrada Vestului, au fost reținute 56 de permise de conducere, dintre care 54 pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare pe autostradă, și două pentru mers înapoi. 

Vitezoman pe autostradă FOTO IPJ
Vitezoman pe autostradă FOTO IPJ

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac au desfășurat, în zilele de 25 și 26 martie 2023, mai multe acțiuni „fulger”, pe Autostrada A1, pe tronsonul Margina-Nădlac. În cadrul activităților, au fost aplicate 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 61.000 de lei, dintre care 92 pentru depășirea vitezei legale și 17 pentru depășirea timpilor de odihnă.  

Au fost reținute 56 de permise de conducere, dintre care 54 pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare pe autostradă, și două pentru mers înapoi.  

Un bărbat de 40 de ani, din județul Timiș, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism având viteza de 215 kilometri pe oră, depășind cu 115 kilometri pe oră. viteza maximă admisă.  

Un bărbat de 37 de ani, din județul Timiș, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism având viteza de 202 kilometri pe oră., depășind cu 72 kilometri pe oră viteza maximă admisă. Cei doi conducători auto au fost sancționați, fiecare, cu amendă în valoare de 1.305 lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile.  

Un bărbat de 53 de ani, din județul Prahova, a fost depistat în timp ce conducea o autoutilitară, utilizând o cartelă tahograf eliberată pe numele unei alte persoane.  

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9.000 de lei, fiind dispusă imobilizarea autoutilitarei pentru 9 ore. Acțiunile de monitorizare a vitezei pe Autostrada A1 se desfășoară permanent, pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.

Legislație prea blândă pentru cei care conduc cu viteză

Valer Kovacs, un polițist de la Biroul Autostrăzi care a prins mai mulți șoferi conducând cu peste 200 kilometri pe oră, susține că legislația este prea blândă pentru cei care conduc cu viteze amețitoare.

Agentul susține că, din punctul său de vedere, legislația ar trebui modificată astfel încât șoferii prinși cu peste 200 km/h să fie cercetați penal.

„Eu le-aș întocmi dosar penal fără discuție pentru că, repet, avem două benzi pe sens și 200 de km/h este o viteză în care nu doar că moare el ca șofer, dar poate să omoare și pe alții. Legislația este foarte slabă la noi. Am înțeles că în țările nordice pentru asemenea viteze e amenda de la 5.000 de euro în sus și dacă nu achiți, îți confiscă mașina și te execută silit”, a declarat polițistul timișorean.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite