Singurul astronaut român, Dumitru Prunariu, vine la Timişoara pentru aniversarea Observatorului Astronomic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Prunariu. FOTO: Arhiva Adevărul
Dumitru Prunariu. FOTO: Arhiva Adevărul

Vineri, de la ora 17.00, în Aula Magna a Unviersităţii de Vest va avea loc o conferinţă publică dedicată aniversării a 50 de ani de la înfiinţarea Observatorului Astronomic din Timişoara.

La eveniment, pe lângă numeroase figuri cunoscute din Timişoara, începând de la primarul oraşului, până la profesori şi reprezentanţi ai Academiei Române - filiala Timişoara, va participa şi singurul român care a călătorit până acum în spaţiul cosmic, Dumitru Prunariu.

După momentele ceremonioase programate pentru ora 17.00, directoru Observatorului, Laszlo Farkas, va ţine un discurs cu tema "Trecut, prezent şi viitor la Observatorul Astronomic din Timişoara", iar profesorii Nicolae Avram şi Mihail Megan vor vorbi despre viaţa şi cariera profesională a Prof. univ. Dr. Ioan Curea, fost rector al Universităţii de Vest şi fondatorul Observatorului Astronomic din Timişoara.

Festivităţile se vor încheia cu o prelegere susţinută chiar de Dumitru Prunariu, cu tema "Activităţi cosmice şi impactul lor asupra societăţii".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite