Mihai-Răzvan Ungureanu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Pécs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedinte al partidului Forţa Civică, efectueaza  în perioada 12 – 14 decembrie 2012 o vizită la Pécs, oraş înfrăţit cu Municipiul Arad.

Vizita are loc la invitaţia rectorului Universităţii din Pécs, József Bódis. Evenimentul central al acestei vizite îl constituie ceremonia în cadrul careia lui Mihai-Răzvan Ungureanu i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Pécs (PTE).

„Este un moment de mare însemnătate pentru mine, nu doar pentru ca este pentru prima oara când mi se acordă un astfel de titlu, dar mai ales pentru că îmi este conferit de către una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase aşezăminte universitare din Europa” a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu în discursul tinut cu prilejul acestei ceremonii.

Referindu-se la valorile multiculturalismului, valori extrem de puternice într-un oraş universitar, aşa cum este Pécs, Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat:

„O societate mai bună şi mai prosperă poate fi construită numai de către cetăţeni educaţi, iar responsabilitatea noastră ca universitari şi decidenţi în educaţie trebuie să fie faţă de valori precum excelenţă, respectul reciproc, toleranţă şi solidaritatea.”

Acesta mai spune:

„Recent, am fost ales membru al Parlamentului României de către cetăţenii din Arad, oraş înfrăţit cu Pécs.  Sper că acest titlu să îmbogăţească bunele relaţii  dintre Universitatea din Pécs şi Universitatea din Arad. Am avut primele discuţii în acest sens cu conducerea Universităţii şi i-am invitat la Arad pentru a se cunoaşte cu universitarii români. Au răspuns pozitiv initiaţivei mele, iar vizita de lucru va avea loc cât mai curând. Este un prim proiect pentru Arad şi pentru educaţia din România la care am început să lucrez!” a mai spus acesta.

Agenda vizitei mai include întălniri cu reprezentanţi ai mass media maghiare, precum şi discuţii cu oficialităţi şi membri ai corpului universitar din Pécs. Vizita se va încheia cu un dineu oferit de conducerea Universităţii din Pécs şi un concert susţinut de către orchestra universitară.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite