Simulare: două elicoptere militare s-au ciocnit, iar şase persoane au fost grav rănite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata română s-a pregătit prin simularea de astăzi pentru înfiinţarea unei forţe de intervenţie în cazul unor evenimente deosebite în capitala Banatului. Conform scenariului, unul dintre elicoptere era unguresc.

După zeci de minute de intervenţie contra-cronometru, organizatorii simulării au stabilit că în cazul unei tragedii aviatice autorităţile s-au descurca de minune în cazul intervenţiei.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

"Impreună cu partenerul ungar, pe baza protocoalelor pe care le avem încheiate, am desfăşurat un exerciţiu de căutare şi salvare, cu simularea unui accident aviatic. În urma accidentului, conform scenariului, salvarea răniţilor a necesitat şi ajutorul unor forţe din Ungaria. La locul accidentului s-a intervenit din România cu două elicoptere echipate special şi cu un elicopter echipat special din Ungaria. Acest exerciţiu constituie pentru partea română un prim antrenament deoarece dorim introducerea unui sistem medical militar de urgenţă. Prin implicarea serviciului medical militar, dorim să ajutam SMURD-ul pentru a rezolva situaţiile reale iîtr-un timp cât mai scurt şi să reuşim să salvăm vieţile oamenilor", a declarat comandantul Mihai Petruş.

image

Noua forţă de intervenţie a armatei ar trebui să fie funcţională în judeţul Timiş de pe data de 15 noiembrie. După această dată, în cazul situaţilor limită, elicopterele aviaţiei militare vor interveni pentru salvarea victimelor. "Baza medicală" se va afla la Spitalul Militar din Timişoara.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite