Se reiau luptele pentru instituţiile importante din Timişoara: “Să apărăm atuurile care au făcut din oraş cel mai important Pol de Creştere din Regiune”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urmă cu aproape o lună au protestat angajaţii de la Finanţe. Urmează cei din învăţământ
În urmă cu aproape o lună au protestat angajaţii de la Finanţe. Urmează cei din învăţământ

Cei care sunt puşi să împartă instituţii fundamentale fără să ţină cont de realităţile economic- sociale, culturale şi istorice vor ca noul sediul Regional al Inspectoratului Şcolar să fie deschis la Deva

Timişoara a câştigat bătălia cu Hunedoara pentru sediul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice – Regiunea Vest, după protestul  angajaţilor de la Fisc, cât şi a lobbyului făcut de politicienii locali, dar e pe punctul de pierde o altă instituţie de marcă din capital Banatului. 


Cei care sunt puşi să împartă instituţii fundamentale fără să ţină cont de realităţile economic- sociale, culturale şi istorice vor ca noul sediul Regional al Inspectoratului Şcolar să fie deschis la Deva. 


Motivul ar fi faptul că ISJ Timiş nu are un spaţiu propriu şi de ani de zile stă în chirie în clădirea de la C.D. Loga, unde plăteşte lunar o chirie mare de 3.500 de euro.


Autorităţile locale din Timiş nu au primit o informare oficială, însă la din partea celor de la Bucureşti, însă se zvoneşte că decizia este luată. Astfel că Timişoara reia bătălia pentru păstrarea instituţiilro fundamentale pe care s-a construit oraşul.


Primul care a reacţionat a fost Adrian Orza, preşedintele PNŢCD Timişoara. 


“Cer public parlamentarilor de Timiş şi implicit partidelor politice, mai ales celor aflate la guvernare să facă front comun împotriva destructurării administrative a oraşului nostru. Propun semnarea unei scrisori comune, adopate de toţi, indiferent de partid, în care să apărăm atuurile care au făcut din Timişoara, în documentele UE, cel mai importrant Pol de Creştere din Regiune şi al doilea ca importanţă după Bucureşti din ţară şi în care să cerem o dezbatere transparentă şi nepartinică, bazată pe realităţi şi date economico-sociale şi culturale, istorice şi demografice care să stea la baza viitoarelor decizii legate de regionalizare şi tot ce implica ea. Acest proces trebuie să treacă de faza de "cutie neagră" în care informaţiile şi deciziile sunt doar la mâna unui număr restrâns de oameni şi factori decizionali”, a declarat Adrian Orza.

Citiţi şi:

S-a luat decizia şi în şedinţa de Guvern: Noua Direcţie Regională a Finanţelor Publice va fi Timişoara!

A doua zi de grevă spontană la Finanţele din Timiş. Funcţionarii nu vor deschide ghişeele nici astăzi


FOTO Un zvon de regionalizare a blocat Fiscul din Timiş: Liderii USL Hunedoara şi Timiş se încaieră din vorbe

UPDATE Finanţele din judeţul Timiş sunt blocate. Angajaţii nu vor să îşi reia munca nici după discuţiile de la Bucureşti
 

Bătălie pentru viitorul sediu Regional al Finanţelor: “Şi noi putem să scoatem în stradă tot judeţul Hunedoara”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite