Bătălie pentru viitorul sediu Regional al Finanţelor: “Şi noi putem să scoatem în stradă tot judeţul Hunedoara”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu, primarul Timişoarei, i-a vizitat pe greviştii de la Finanţe Foto: Ştefan Both
Nicolae Robu, primarul Timişoarei, i-a vizitat pe greviştii de la Finanţe Foto: Ştefan Both

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara este revoltat de ambiţia celor de la Timişoara care nu vor să cedeze viitoarul sediul Regional al Finanţelor Publice-Vest

Titu Bojin, preşedintele CJT şi Nicolae Robu, primarul Timişoarei, au fost în vizită la sediul Administraţiei Fiscale din Timişoara. Cei doi reprezentanţi ai USL i-au asigurat pe protestatari că sunt alături de ei şi că vor face tot ce depinde de ei ca Guvernul să nu accepte ca noul sediul Regional al Finanţelor să fie la Deva, în judeţul Hunedoara.

Angajaţii de la Fisc susţin că nu vor începe lucrul până ce nu primesc un comunicat oficial din partea Guvernului sau de Ministerului Finanţelor, prin care să li se confirmă că noul sediul al Regiunii Vest va fi la Timişoara.

“Angajaţii mi-au promis că vor recupera zilele pierdute în week-end. Sunt dispuşi să lucreze trei zile în plus şi să meargă pe teren, la contribualbili. Eu înţeleg pe colegii din alte judeţe care şi-a dori să aibe Finanţele, dar acest lucru nu se va putea întâmpla. Noi nu negociem pentru Finanţe, motorul economiei judeţului nostru”, a declarat Titu Bojin, preşedintele CJT.

Între timp, cei de la Finanţele de la Deva sunt surprinşi de atitudinea ostilă din partea timişorenilor.

“Acţiunea de la Timişoara ne-a revoltat şi pe noi. Nu sunt de acord cu aşa ceva. Chiar dacă nu ne putem compara cu Timişoara şi judeţul Timiş, şi noi putem să scoatem oameni să facă grevă, Chiar tot judeţul”, a spus Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliul Judeţean Hunedoara.

“Noi nu am fost înştiinţaţi oficial că sediul regional al Finanţelor va fi mutat la Deva. Ştim de această variantă şi facem simulări să vedem cum ar funcţiona. Simulările sunt legate de organigramă, să vedem dacă suntem pregătiţi în cazul în care Direcţia Regională de Finanţe va avea sediul la Deva. Nu e normal să facă greve cei de la Timişoara”, a declarat Florian Şerban, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din judeţul Hunedoara.

“Simulări de organigrame am făcut şi noi o grămadă, de ne-am săturat. Ne-au pus cei de la ANAF să facem”, ne-a spus unul angajaţii de la Finanţe, care nu a dorit să îşi decline identitatea.

Şi politicienii din opoziţie iau atitudine faţă de situaţia creată la Timişoara, o dată cu intenţia de a muta sediul regional al Administraţiei Fiscale, în judeţul Hunedoara. Adrian Orza, preşedintele PNŢCD Timişoara, compară actuala situaţie cu cea în care Guvernul Boc a încercat să mute managementul Aeroportului Timişoar la Arad.

“E o continuare fireasca a ceea ce s-a întâmplat până acum cu aşa zisa <reconectare a Timişoarei> la interesele şi <marile> fluxuri financiare de la Bucureşti. Oamenii au fost manipulati şi urcaţi pe valul promisiunilor USL. Vă mai amintiţi ce puternic a reacţionat oraşul când Guvernul Boc a încercat să mute managementul aeroportului Timişoara la Arad? Atunci am reuşit să blocăm o acţiune mult mai puţin gravă decât cea de acum. Pentru că eram solidari. Acum nu mai suntem, şi va trebui să reinvăţăm să fim! S-a consumat până acum prea multă energie publică cu lucruri mai puţin importante şi e cazul ca ea să se canalizeze înspre adevaratele teme care dau substanţă Timişoarei. Susţin o reacţie fermă, apolitică şi stric admintrativă”, a declarat Adrian Orza, preşedintele PNŢCD Timişoara.

Citiţi şi:

Finanţele din judeţul Timiş sunt blocate. Angajaţii nu vor să îşi reia munca nici după discuţiile de la Bucureşti

Timişoara primeşte o palmă morală de la cei care pregătesc regionalizarea: "Un gest nemeritat faţă de oraşul în care a izbucnit Revoluţia din 1989"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite